Ægge-Latte

Ægge-Latte

Jeg har hørt om den mange gange, og tænkt, nix jeg drikker ikke rå æg. Ikke pga salmonella, men fordi jeg i mit hovede fandt det for underligt. Men min nysgerrighed er stor, og efterhånden som flere og flere taler godt om den, er jeg jo nødt til at gøre et forsøg. Og jeg indrømmer gerne, at jeg samtidigt satte en kande kaffe over, for den her latte kunne jeg jo ikke drikke når den var færdig.

Ha, så er det nu at jeg må overgive mig. For den smager jo fantastisk, Man kan overhovedet ikke smage at der er rå æg i. Så det er da vist ikke sidste gang den bliver brugt. Den “rigtige” latte er der mælk i, og den er ret så kalorieholdig. Denne her indeholder faktisk kun mellem 150 og 200 kalorier. Og så mætter den.

For at holde blodsukkeret stabilt, skal man både have protein og fedt. Jeg valgte fedtet fra i min, men har skrevet det med i opskriften. Jeg undlod det, fordi jeg drak den kold, og ikke lige kunne forestille mig fedtstoffet når det blev koldt.


Æg Latte


1 glas

  • 1 stort æg
  • 2 tsk instant kaffe
  • 1 spsk sukker – jeg kan ikke have det for sødt så kom kun ½ spsk i)
  • (1½ spsk kokosolie eller smør) kom i hvis du vil have den helt korrekt
  • ½ dl kogende vand
  • 1 dl iskoldt vand (skift til kogende vand hvis den serveres varm)
  • isterninger (undlad hvis den skal være varm)
  • evt. chokolademynteblade

Kom æg, instantkaffe og evt. sukker (her skal kokosolie/smør også i) i blenderen og kør det jævnt. TIlsæt den ½ dl. kogende vand og kør igen, så instantkaffen er opløst. Tilsæt det iskolde vand og evt. 1 isterning og kør et par omgange inden den hældes på glas.

Servér med isterninger og pyntet med chokolademynteblade.

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*