Babka

Babka

I løbet af ugen snakkede jeg med Jette fra Homestretch. Ikke om mad, men alligevel skulle jeg lige ind og kigge på hendes fine blog, og så der Babka. Mums tænkte jeg, det skal bages. Og det er hvad jeg har gjort i dag, med Jettes opskrift som basis. Er du vild med kanelsnegle der er godt snaskede, så er Babka helt bestemt også noget for dig. Jeg lavede den med æbler som Jette havde gjort, men tilsatte også lidt chokolade.


Babka

  • 25 gram gær
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • 90 gram smør
  • 1 æg
  • 275 gram hvedemel

Til fyldet:

  • 2 store æbler der rives groft
  • 45 gram smør
  • 5 spsk. brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 50 gr chokolade knapper fra Callebaut

Jeg er den dovne type, og er du også det, kommer du alle ingredienser til dejen i en røreskål og kører til dejen er samlet og slipper skålens sider. Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.

Til fyldet kommes smør, farin og kanel i en gryde, hvor det varmes op så det er smeltet sammen. Tilsæt de revne æbler og varm det hele op så det er lunt og blødt.

Når dejen har hævet, rulles den ud til ca. 40 x 50 cm. Kom mel på bordet, så det ikke klæber fast. Smør nu fyldet tyndt ud over det hele, undtagen lige et par cm ved kanterne, og drys chokoladen hen over. Rul dejen med fyld stramt sammen fra den lange end, så det bliver som en roulade. Nu kommer det lidt sjove. Skær rullen igennem på langs, med en skarp kniv, så du har 2 stykker med mange lag. Sno de to stykker om hinanden så godt du kan. Det er en god idé at klemme enderne lidt sammen, så der er styr på det.
Fold den snoede rulle en gang sammen, så den kun er halv så lang. I en franskbrødsform, der er foret med bagepapir, lægges kagen forsigtig ned i. Efterhæver 1 time mens ovnen varmes op til 190 grader.

Pensl med kaffe/sammenpisket æg og drys evt. med lidt sukker inden den sættes i ovnen og bages i ca. 30 min.

Lad den endelig afkøle inden du skærer af den, men det er svært at vente. Lunt kan fint gå, uden fyldet flyder ud. Og så er det bare at smovse i det lækre brød.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*