Byggrød

Byggrød

Jeg har så ofte tænkt på at lave en grød dag. Som barn fik vi ofte grød og jeg mindes dem som noget der smagte rigtig godt.

Især fik vi, udover risengrød selvfølgelig og som jeg elsker, også vandbyggrød med rosiner. Og nu jeg er i den “gamle” genre, så kommer jeg også lige til at huske Kærnemælksvælling og Stor-gryns-sødsuppe. Den sidste var noget med “øjne” i, som lå og kiggede på os, og så var der svesker i.

Men i dag fik jeg så lyst til at prøve noget grød. Det blev til Byggrød kogt på mælk.

5 dl JerseyMinimælk fra Thise
2½ dl valsede øko Byggryn fra Skærtoft Mølle
et nip salt
kanel
ahorn-/æble-/blåbærsirup
1 æble

Mælken bringes i kog, grynene piskes i og æblet i små tern kommes ved. Grøden koges nu sagte i ca. 10 min. Bliver det for tyk, kommes lidt mere mælk ved.
Smages til med et nip salt.
Serveres med kanel, sirup og evt. en syltet skive appelsin i små tern.

Og mums det smagte fantastisk og mættede godt nok også :)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*