Grillet rispapir

Grillet rispapir

I dag har der rigtig været slap-af-tid i haven. Solen har virkelig nydt mig, eller var det omvendt? Jeg har siddet og læst lidt i Anh Lês spændende bog “LêLês Urtekøkken“. Jeg læste om at lave krydderurtehaven og fik lidt idéer til min egen. Men jeg så også lige opskriften med Grillet rispapir, der er lavet næsten som en pizza. Så det var bare afsted, og se om Rema1000 lige have det. Og jeg var heldig.

Det var lidt spændende at lave pizza på den måde, og absolut meget nemmere end med dej. Og så smager det bare helt fantastisk sådan en søndag aften hvor solen stadig varmer os.

Der er ændret lidt i opskriften, så vil du se den originale, må du kigge i bogen.

Grillet Rispapir

  • 400 gr hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • ½ spsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1½ tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk sesamfrø
  • olie til stegning
  • 1 æg
  • 2 dl gremolata af
    persille, purløg, kinesisk purløg, skal af citron og 1 fed hvidløg
  • 6 stk rispapir
  • smeltet smør
  • revet ost
  • chilisauce eller ketchup hvis der er børn

Da de skal grilles, skal du starte med at tænde op i grillen.

På en varm pande med lidt olie, svitses først finthakket løg og hvidløg, inden kødet kommes ved. Brun kødet rigtig godt, mens der røres rundt, så det deles. Tilsæt spidskommen og paprika, og lad det stege ca. 10 min. ialt. Smag til med sukker og salt.

Mens kødet køler lidt, gøres rispapiret klar.

Pensl forsigtigt pladerne med først smeltet smør, og herefter med sammenpisket æg. Fordel kødet samt lidt revet ost hen over de 6 plader. De kan nu stå klar til de skal grilles.

Persille, purløg og kinesisk purløg hakkes fint og blandes sammen med fintrevet citronskal og finthakket hvidløg.

Lav også en salat af friske grøntsager og krydderurter, som serveres til.

Når I sidder ved bordet, og grillen er klar, skal rispapiret grilles. Læg pladerne med fyld på grillen og lad dem grille ca. 2 min., til rispapiret bliver gyldent. Kom gremolata og chilisauce eller ketchup på og fold dem halvt sammen. Serveres straks. De er lækre og sprøde.

Vil du hellere servere dem uden at folde sammen, kan det også nemt gøres.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*