Gris i Sauce

Gris i Sauce

Egentlig havde vi bestemt, at vi skulle have en omgang biksemad med kødrester fra weekenden. Jeg havde ca. en 400 gr hvidløgsmarineret svinekød, som ville være fint i små tern sammen med kartofler og spejlæg. Men på en eller anden måde, fik jeg pludselig en idé om, at det skulle være noget helt andet. Med inspiration fra en af retterne i Anh Lês nye bog, fik jeg en ganske udmærket ret bikset sammen. Og serveret med en omgang bulgur med tomater og masser af persille, vakte retten glæde.

Gris i Sauce

  • ca. 400 gr svinekød, en rest fra anden middag
  • 2 porrer
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 dl tomatsauce
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • ca. ½ l vand med grøntsagsbouillon
  • 2 dl. mælk eller kokosmælk
  • 3 tsk hvidløgssalt
  • 1 nip Birds Eye Chilisalt
  • olie til at brune i
  • maizena til jævning
  • evt. lidt kulør
  • masser af persille

Skær løg i tern og svits dem let i en gryde med olie. Tilsæt kød, du har skåret i mindre stykker og giv det lidt farve. Mit kød var stegt, men man kan sagtens starte fra start med kødet, – men så skal det måske have lidt længere kogetid.

Tilsæt porrer i skiver, tomatsauce, soya, fiskesauce og vand med bouillon, og lad det hele simre i ca. 30 min. Kødet må gerne være rigtig godt mør og smagen bliver bedre jo længere det koger. Kom gulerødder i skiver i retten sammen med mælken, og lad det igen simre i ca. 10 min. Smag til med saltene og jævn sovsen lidt. Er den for bleg, kommes lidt kulør i. Kom masser af persille over ved servering.

Jeg kogte lidt bulgur til, og blandede med små tomater i kvarte og også her masser af persille.

En herreret at en kødrest, i bedste Stop-spild-af-mad stil.

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*