Grøddag – Risengrød med kanelcroutoner

Grøddag – Risengrød med kanelcroutoner

Inspireret af grillkokkerier.dk, der lavede risengrød den anden dag, fik jeg også lyst til den lækre grød.

Vi får jo som mange andre, kanelsukker, smørklat og nisseøl til. Men i dag ville jeg prøve de små croutoner med kanel. Og hvor er de bare lækre.

Risengrød
200 gr grødris
2 dl vand
1 l minimælk
et nip salt

Grynene kommes i det kogende vand, og koges til vandet næsten er fordampet. Tilsæt mælken og lad det komme i kog. Brug en god gryde, så den ikke brænder på. Og pas endelig på det ikke koger over. Det er så træls at skulle gøre rent bagefter.
Når mælken koger, skrues ned og grøden småsimrer ca. ½ time. Eller til den har en passende konsistens.
Tag grøden af varmen og tilsæt et nip salt inden servering.

Mens grøden koger, kan man passende lave croutonerne.

 

Kanel-Croutoner

5 skiver hvidt toastbrød
3 spsk kanel
4 spsk sukker
4 spsk smør

Skær skorperne af brødskiverne og skær det hvide brød i små tern. Varm en stor pande og tilsæt smøret.Når det begynder at blive gyldent, så tilsættes brød-tern og der røres godt rundt så alt brødet får suget smør til sig.Steg til brødet begynder at blive gyldent.Tag panden af varmen og tilsæt kanel og sukker.Rør godt rundt.Jeg gav dem lige en tur over varmen igen, mens jeg hele tiden rørte rundt. Men kun lige så  drysset sad fast.

(Kilde: grillkokkerier.dk)

Helt uden kanel, smørklat og nisseøl gik det nu ikke. Men croutonerne var et fantastisk lækkert tilbehør.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*