Gulerodsmuffins med Ostetopping

Gulerodsmuffins med Ostetopping

Vi skal hjælpe vores søn og svigerdatter med at flytte i weekenden, og vi ved det bliver lidt hårdt. De flytter fra en lejlighed på 5. sal – uden elevator. Så der bliver travet nogle trappetrin før alle flyttekasser er nede på anhængere. Men derfor tænkte jeg også, at det ville være godt med en kaffe pause undervejs, hvor jeg vil servere disse lækre muffins med ostecreme på. De er så gode, at jeg er nødt til. at skynde mig at pakke dem ned, så vi ikke får dem alle spist inden :-)

gulerodder-appelsin-mandler-ostecreme

Der bliver 20 – 24 muffins af portionen. Den kan selvfølgelig også bages i en rund form i stedet for.

gulerodskage-appelsin-ost3 æg
1 1/2 dl olie
450 g brun farin
200 g mel
300 g revne gulerødder
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g hakkede mandler
2 dl rosiner

Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.  Jeg elsker kager hvor alt bare skal i på een gang. Kom dejen i nogle flotte forme og bag dem ved 190 grader i ca. 20 – 30 min. De skal give efter for et let tryk, men der må ikke hænge dej ved pinden, som du kan stikke ned i for at se om de er færdige. Sæt dem til afkøling.

ostetoppingLav ostecremen til topping, mens kagerne køler af.

400 g flødeost røres godt sammen med
160 g flormelis,
korn af 1 stang vanille og
5 tsk appelsinsaft

Kom toppingen på de afkølede kager og pynt med lidt revet gulerod eller appelsinskal.

Husk altid, at appelsinen skal være økologisk, når du bruger skallen.

muffuins-forme-appelsin

muffins-ostecreme-gulerodsskage

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*