Gulerodspesto

Gulerodspesto

Åh hvor synes jeg det er mega svært at komme den time tidligere op, nu hvor vi har skiftet til sommertid. Jeg synes da ikke det var så svært de andre år. Men jeg var da godt nok træt i morges. Endda så træt, at jeg helt glemte at få kaffe med på arbejde! Se det var katastrofe, og jeg klagede min nød til kollegaerne, som desværre ikke drikker kaffe. Men ingen medlidenhed der, – de sad jo med deres meget søde kakao. Jeg fandt en enkelt teskefuld kaffe, og et tefilter (vi manglede også kaffefiltre), og så forsøgte jeg at lave kaffe som man laver te. Det blev en kop vand, der smagte en anelse af kaffe. Så ingen succes. Gæt hvad jeg nok skal huske i morgen?
Godt der var nybrygget kaffe klar da jeg kom hjem.


Jeg har fået købt lidt rigeligt med gulerødder, så jeg besluttede mig for, at der skulle forsøges med en gulerodspesto. Jeg synes faktisk det blev helt godt, sådan uden pral (kun lidt).

Og så smager den godt på rugbrød, så det er nem pålæg til madpakken.

GulerodsPesto

  • 130 gulerødder
  • 25 gr pinjekerner, mandler eller nødder
  • 25 parmesanost
  • ca 7 spsk god olie
  • revet skal af en lille citron
  • Citronsaft efter smag
  • 1½ tsk Hvidløgspebersalt
  • 1 mega meget lille nip Birds Eyes Chilisalt

Kom gulerødder, kerner/nødder, ost og halvdelen af olien i en blender og kør så det bliver en grov pesto. TIlsæt mere olie, indtil det har den konsistens som du ønsker. Kom saltene og den revne citronskal  i og kør igen, inden du smager til med citronsaften.
Har du ikke hvidløgspebersalt, bruger du bare alm. salt, men så også et par fed hvidløg.

Pestoen holder sig fint i køleskabet et par dage, og kan både bruges til rugbrød, som dip og som tilbehør til f.eks. frikadeller.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*