Gulerodssuppe med Torsk

Gulerodssuppe med Torsk

Indlægget indeholder affiliateslinks!
Så blev de endelig hverdag igen, og der skal lige rettes lidt op tøjet. Det er blevet lige lidt stramt i juleferie, og det dur ikke. Der findes rigtig mange gode og fornuftige slankekure her i januar måned i de forskellige ugeblade. Også mange, hvor der er rigtig gode opskrifter, både hvis man er på skrap efter-jul-slankekur, eller bare fordi man gerne vil leve lidt sundt. Jeg bruger dem som inspiration til retterne, men vil nu allerhelst bruge min sunde fornuft. Vi lagde hårdt ud i dag, og fik en skøn ret af en rest gulerødder og en pakke torsk jeg havde i fryseren. Hurtig at lave, ligger let i maven og smager rigtig godt. Og så er det også lige vejr til suppe i dag. Fyføj det er koldt. Det er vi  slet ikke vant til, og jeg har faktisk mere eller mindre frosset hele dagen. Man bliver jo gennemkold bare næsen lige stikkes udendørs. Nå men altså, det nytter ikke at pive.  På med de lange uldne underbukser, og nyde, at vi har lidt vinter. Og så lige en tallerken varm suppe. Så har man det dejligt igen.

gulerodssuppe-torsk-kalorielet-19

gulerodssuppe-torsk-kalorielet-08400 gr gulerødder
100 gr kartofler
4 forårsløg
1 løg
1 l hønsebouillon
Olie
1 fed hvidløg

Skræl gulerødder og kartofler,  og skær dem i mindre stykker.
Skær forårsløg, hvidløg og løg i tern, og svits dem kort i en gryde med lidt olie.
Tilsæt kartofler og gulerødder og svits dem ganske kort, inden der tilsættes ca. 1 liter bouillon.
Lad det hele simre i ca. 20 min.
Lad suppen afkøle en lille smule inden det hele blendes til en fin og glat suppe. Smag til med salt og peber. Bring suppe til kogepunktet, men kog ikke.
Inden servering kommes gerne lidt grønt i suppen og evt. et par dråber ramsløgolie.

Jeg serverede stykker af letstegt torsk til, men lidt bacon eller croutoner vil også være fint til.

gulerodssuppe-torsk-kalorielet-19.2

Må I alle have en dejlig, kold og blæsende mandag aften – den første i 2016!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*