Hermans Havregrynskugler

Hermans Havregrynskugler

Kokken Thomas Herman laver nogle skønne havregrynskugler, som jeg ikke har ændret ret meget på. De er mega lækre og ikke tørre som dem jeg husker fra jeg var barn.  Jeg laver dem som regel først lige inden jul, for det er noget af den slags konfekt, der bare forsvinder i dåsen. Helt uden at nogen spist af dem. Måske jeg bare skal overgive mig, og forstå at der altså findes nisser – drillenisser.
I går satte jeg en lille smagsprøve af konfekt på bordet, og kiggede så lige lidt væk. Lidt for længe, for da jeg igen kastede blikket på skålen og ville have et stykke-  ja så var skålen TOM. Jeg kunne så glæde mig over, at de må have smagt rigtig godt, så hurtigt de var væk. Men pyt, det er december og jeg kan sagtens nå at lave en portion igen.

Hermans Havregrynskugler


ca. 40 stk.

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g havregryn
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 2 spsk brun rom
  • kernerne af en stang vanilje
  • 20 g sukker
  • 20 g kakaopulver
  • En knivsspids salt
  • 50 g mørk chokolade Callebaut
  • 50 g hakket rosiner
  • 150 gr chokolade til overtræk
  • sukker med hindbærstøv eller kakao

Smør og marcipan skræres i små tern og kommes i røremaskinen eller i en skål. Blandes helt sammen.

Flæk vaniljestangen og skrab indholdet ud og bland godt med sukkeret

I en anden skål blandes sukker og vanilje, sammen med finthakkede rosiner, finthakket chokolade og sigtet kakao. Tilsæt havregryn, kaffe og rom. Jeg brugte en Romlikør istedet, men en mørk rom er også god til. Bland det rigtigt godt sammen og stil skålen i køleskabet en ½ time, så det kan sætte sig.

Tag skålen ud og tril kugler i den størrelse der passer dig. Sæt igen havregrynskugler i køleskabet mens du smelter chokoladen til at vende dem i.
Når chokoladen er klar, findes havregrynskugler frem igen og dyppes i chokoladen. Jeg blandede lidt hindbærpulver med sukker, og vendte dem i det lige efter chokoladen.  Men du kan også vende dem i kakao. Det er helt op til dig.

Opbevar de færdig havregrynskugler i en lufttæt beholder og helst køligt.

Husk at bruge gode ingredienser, så bliver resultatet helt sikkert perfekt.

Jeg skulle jo også lige lege lidt, så nogle af kuglerne blev trykket lidt ned en silikoneform, sat i fryseren 15 min og så trykket ud, lige inden de skulle overtrækkes med chokolade. Jeg synes de blev lidt søde med det lyserøde sukker rundt om.

Print

2 Comments

  1. Glædelig juletid:-)
    Sikke en spændende opskrift og anderledes, de skal prøves:-)
    Tak for inspirationen og en hyggelig julemåned.

    • Mange tak. Hvor dejligt at du kan lide opskriften, jeg er sikker på du bliver lige så vild med dem som jeg er.

      Må du få en fantastisk julemåned :-)

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*