Hønsesalat

Hønsesalat

 
Der er mange der allerede holder påskeferie, jeg venter dog til på torsdag med at sove længe. I dag var jeg lidt ude at handle til aftensmaden, og hold da op der var mange mennesker. Jeg blev helt forvirret, så kørte hjem og lavede en huskeseddel istedet, for i butikken kunne jeg slet ikke finde ud af hvad jeg kom efter. Skal ikke forståes som noget surt opstød, for er det bestemt ikke. Det er dejligt der er gang i butikkerne og at turisterne kommer ind og handler lokalt. Er jo bare mig der så nemt bliver forvirret. Men så er en huskeseddel god at have med.

I skal nok en af dagen få mine “succes”-retter fra weekenden. Var som om, at alt jeg gik i gang med, ikke ville som jeg ville. Sådan en drille weekend, hvor jeg faktisk også var lidt småsløj. Men i dag blev alt lige som jeg havde tænkt.

Hønsesalat


Til ca. 6 personer

  • 200 gr creme fraiche
  • 2-3 spsk mayonnaise
  • 2-3 tsk karrysalt fra Mariager Saltcenter
    (
    lidt karry + salt kan også anvendes)
  • peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 æble
  • 3 – 4 stilke bladselleri
  • 100 gr friske champignon
  • 200 gr kogt hønse- eller kyllingekød
  • purløg
  • citronperler fra Cavi-art®
  • salat
  • nogle skiver godt brød

Bland creme fraiche med mayonnaise, karrysalt og peber. Smag til og lad det stå at trække ca. 15 min. Smag til igen. Dressingen trækker ligesom smagen, når den står lidt.
Skær asparges og champignon i mindre stykker (gem evt. hovederne til pynt), bladselleri i tynde skiver. Bland i dressingen.
Fjern kernehus fra æblet og skær det i små tern inden det også vendes i dressingen. Smag igen til.

Steg baconternene sprøde på en meget varm pande. Afkøles lidt inden de kommes på salaten.

Hønsesalaten kan kommes i en smuk skål og pyntes med bacontern, purløg og citronperler inden servering. Serveres med brød til.

Eller 6 skiver godt brød kan lægges på tallerkener, revet salat ovenpå, og så fordeles hønsesalten på de 6 stykker brød. Pyntes ligeledes med purløg, citronperler og bacontern.

Har du ikke citronperler, kan der kommes en anelse citronsaft i salaten for at fremhæve smagen.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*