Indiske hakkebøffer

Indiske hakkebøffer

I aften spiser vi indisk. Eller ihvertfald noget der skulle ligne indisk. Det er små hakkebøffer jeg har kommet i en gul sauce, og det er ret så kraftig gul.
Det er en mere spændende udgave af den traditionelle hakkebøf med løg. Løgene er kommet i saucen, og bøfferne har fået smag.

Indiske hakkebøffer


3 portioner

  • 400 gr hakket oksekød
  • 1 spsk rasp
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk garam masala (tikka masala i glas kan også bruges, så kommer du 1-2 spsk i)
  • 1 hvidløg i meget små tern
  • 1-2 tsk salt
  • olie til at stege i
  • 1 løg i tern
  • ca. 3 dl bechamelsovs eller hvid mælkesovs
  • 1 tsk garam masala  (tikka masala i glas kan også bruges, så kommer du 4-6 spsk i)
  • 1 tsk gurkemeje til at farve med
  • salt og peber
  • meget gerne korianderblade eller persille (jeg havde desværre ikke noget)

Bland kødet med rasp, mælk, garam masala, hvidløg og salt og ælt det godt sammen. For til 8 små miniature bøffer og steg dem på en pande med olie. Det tager ca. 10 min, så er de gennemstegte og pænt brune. Tag bøfferne op.

Kom løg på panden og steg dem gennemsigtige inden saucen og krydderierne tilsættes. Varm godt igennem og smag til. Saucen kan du selv lave, eller du kan købe den.

Kom bøfferne i den varme sauce og sørg for, at de er også er varme. Pynt med grønt på toppen inden de serveres med ris og en god salat eller grøntsager.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*