Is med lysegrønne Granskud

Is med lysegrønne Granskud

Så er den her – isen med granskud.!

Og wauuw  den smager godt. En let smag af lime men også smagen af gran. På en behagelig måde. En frisk is, ikke syrlig, men god til at sætte sammen med mange ting.
Jeg valgte søde jordbær, og det var slet ikke dårligt. Men chokolade, hakkede og sukkerristede mandler, eller en god sirup er også god til. Isen lavede jeg i små runde forme, og skulle jeg have haft gæster, var bunden blevet dyppet i chokolade. Så var der lidt mere knas i, ud over den der i forvejen er i isen.

Foresten valgte jeg jo den anden dag, at prøve at fryse nogle af granskudene. Og det kan fint lade sig gøre. De drysser af, men det gør ikke noget når de skal i maden. Næste år skal jeg have flere, så der også er lidt til fryseren. Så skal der laves konfekt til jul med gran.

jordbaer-salat-12.2

Selve isen er den jeg har brugt tidligere her på bloggen. Min is er enkel at lave og indeholder ikke helt så mange kalorier som rigtig flødeis. Jeg bruger nemlig minimælk i stedet for en del af fløden.

Men I får den lige igen:

2 dl kondenseret mælk fra dåse
4 dl letmælk
1 dl finthakket grannåle/skud – kom bare det hele i blenderen. Der må gerne være knas af stilkene
1 spsk gransirup
50 gr finthakket chokolade

Granskudene blendes fint. Er der grove stykker i, gør det ikke noget. Det er med til at give den lidt knas.
Bland minimælk og kondenseret mælk og kom grannåle, finthakket chokolade og sirup i, og bland det godt sammen inden det kommes i is-maskinen eller i en bøtte.

Hvor meget gran du kommer i, er lidt op til dig. Den kan tåle en del.

gran-skud-is-03Kør isen til den er som softice og kom den så i en skål som sættes i fryseren. Så er der en smuk gran-is klar når du får lyst. Har du ingen ismaskine, skal du røre i isen hver halve time indtil den er grødet, for at undgå iskrystaller i isen.

gran-skud-is-05
Jeg pyntede isen med finthakket gran og jordbær. Smukt synes jeg hjerte

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*