Kinesisk Biksemad

Kinesisk Biksemad

Hvad gør man med en rest løse ris, der er kogte. De vil blive lidt kedelige blot at varme op med vand, så der skal lidt mere smag på. Vi laver da selvfølgelig kinesisk biksemad. Jeg aner ikke om der er noget der hedder sådan i Kina, men der er flere bloggere der har lavet det her i Danmark.. For os er biksemad lig med spejlæg, så det skal der selvfølgelig ovenpå. Det tog nok ikke længere tid end 10 min. at lave retten, alle rester blev brugt og det smagte super godt.


Kinesisk Biksemad


2 personer

  • 450 gr kogte løse ris
  • smør til stegning
  • 2 gulerødder i skiver eller tern
  • 1 løg i tern
  • 2 små tsk karry
  • 1 spsk soja
  • 1-2 tsk hvidløgssalt
    alm. salt kan også bruges, men så brug en del mindre og tilsæt lidt hvidløg
  • rester af kød – jeg havde en 150 gr. kotelet fra i går
  • 4 æg
  • klippet purløg

Varm smør eller olie op på panden og kom løgtern og gulerødskiver på og steg til løgene er let gennemsigtige. Kom kødet og karry ved og brun det let inden risen tilsættes sammen med soja og salt. Steg det til det hele er gennemvarm og ser indbydende ud.

Steg de 4 æg til spejlæg og server dem ovenpå biksemaden sammen med rigeligt purløg.


Efter vi havde spist, ville jeg lige hurtigt lave en portion engelske scones. Jeg troede jeg ville, for godt nok var de hurtigt lavet og sat i ovnen, men det blev slet ikke som de så ud i mit hovede. Der var de nemlig små og fine høje, dem der ligger i ovnen, er større og flade. Så noget er gået galt, og det må jeg finde ud af inden de kan komme på bloggen. Men smagen er nu fin nok, så vi spiser dem til aftenskaffen.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*