Kirsebærkage

Kirsebærkage

Hvor har jeg mange gange stået med en god portion kirsebærsauce, som jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle gøre med. Ofte er det blevet til en omgang kirsebæris, som også er super lækker, kirsebrød har vi også fået, men denne gang ville jeg bruge det til noget andet. Jeg havde set en kage, netop med kirsebærsauce, som jeg måtte prøve. Min bund blev helt sikkert god, men den kunne godt være tyndere. Derfor har jeg i opskriften skrevet en større form end den jeg brugte.
Kagen er svampet og lækker, og helt perfekt til kaffen.


Kirsebærkage

  • 200 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gr hakkede mandler
  • 350 gr mel
  • 3-4 dl. kirsebærsauce eller som du selv synes
  • chokolade til overtræk

Pisk det bløde smør godt med sukkeret indtil det er luftig. Tilsæt æg, et ad gangen, og piske godt mellem hvert æg.
Sigt mel, bagepulver og vanilje i og vend forsigtigt rundt sammen med de hakkede mandler.

En form ca. 13 x 30 cm, eller hvad der svarer hertil, fores med bagepapir og 2/3 af dejen fordeles heri. Bag kagen 15 min ved. 190 grader.

Hæld kirsebærsaucen hen over kagen og forddel resten af dejen her over, bare sådan i klatter. Skal kagen være ekstra svampet, kan du lave lidt huller, så saucen kan trænge ned i den nederste bund.

Bag igen 15 min til kagen er gylden.
Lad kagen afkøle og dekorer med smeltet chokolade eller glasur af flormelis og vand.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*