Laksefarserede Porrer med Tang-Panérmix

Laksefarserede Porrer med Tang-Panérmix

 

I dag, da jeg var i Rema1000 for at købe lidt til aftensmad, faldt jeg over nogle flotte økologiske porrer. Min første tanke var farserede porrer, sådan helt traditionelle. Men en fiskefars i stedet for, kunne nu også være spændende. Så der kom et stykke torsk og lidt laks med også. Og sikke et held, for vi endte med at få en rigtig skøn middag, med sprødhed og masser af grønt.

Laksefarserede Porrer

  • 200 gr torskefilet
  • 200 gr laksefilet
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • evt. lidt mælk
  • tangolie eller bare olie til stegning
  • Tang-Panérmix
  • 2 porrer

Start med at gøre porrerne rene, skær dem i ca. 5-6 cm stykker og kog dem i en gryde med lidt vand i 10 min. Sæt dem til afdrypning.

Kom torskefilet og laksefilet (uden skind) i blenderen og kør til det er helt fintdelt. Bland med æg, salt og hvedemel. Hvis farsen er for fast, tilsættes lidt mælk. Jeg har den ikke for fast, for synes en lidt tyndere fars giver de bedste fiskefrikadeller. Smag til med salt og peber. Farsen har godt af at stå og trække en halv times tid.

På et stykke bagepair hældes paneringen ud. Tag en god skefuld fars og mos den lidt ud i paneringen, inden du lægger et stykke porre på. Fold farsen rundt om porren så den er helt lukket inde. Sørg for at der er panering hele vejen om den farserede porre.  Fortsæt med resten.
Steges i olie til de er gyldne og lækre.

Tang-Panérmixet fra Nordisk Tang,  der består af dalarhvedemel, ølandshvedemel, salt, peber og tang, gav dem en helt fantastisk sprødhed, samtidig med at den tilførte det hele en velafbalanceret umami-smag. Tanget i paneringen, skulle gøre at fisken bevares saftig. Perfekt til fiskeretter.

Du kan sagtens servere kartofler og en sauce lavet af porrevandet til,  men jeg valgte lidt andet, som absolut var rigtig godt, og gav det en lethed som mindede om forår.

Tilbehør

  • 4 kartofler i lidt tykke skiver
  • 4-pebersalt (den er jeg ret vild med)
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • ½ agurk i tern
  • tangolie eller andet olie
  • smør til stegning

Kartoffelskiverne lægges på en bageplade, dryppes med tangolie og drysses med 4-pebersalt blandingen. Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min eller til de begynder at blive lidt brune.
Kartoffelskiverne lægges på tallerkenen.

Aspargessnitter, peberfrugt- og agurketern vendes rundt på en pande med smør til de er varme. Hældes over kartoflerne.

Øverst lægger du den farserede porre og så lige et par storbladede persillekviste.

Så er der serveret!

One Comment

  1. But the fish father instead, now can be interesting. So there was a piece of cod and a little salmon too.

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*