Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Vi er en familie, hvor vi er flere der gerne laver mad. Derfor kommer der også en gang imellem et billede af mad, som der er blevet lavet. Sådan var det også i weekenden, hvor Jonas og Jeanne lavede lækre landbrød med hønsesalat. Selvfølgelig hjemmelavet, og selvfølgelig skulle jeg lige prøve også, men med de ingredienser jeg nu synes jeg ville bruge. Dem de havde var nu gode nok, men der skal jo leges lidt også. Og resultatet blev nu ret så godt. De lavede grønkålschips til, men jeg havde ikke lige grønkål, så det må blive en anden gang.

Det passede faktisk så fint, fordi jeg havde en lille økologisk høne, som jeg skulle koge suppe på. Så der blev også lidt til fryseren, og det er altid dejligt. Men du kan sagtens købe en lille færdigstegt kylling i delikatessen og bruge til salaten, eller en rest kylling fra middagen.


Nørregades smørrebrød med Hønsesalat


3 gode stykker

  • 200 gr kogt og afkølet kyllinge- eller hønsekød
  • 2-3 spsk. fintsnittede forårsløg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep
  • 1 lille tsk honning (flydende)
  • salt og peber
  • 1 lille æble
  • 100 gr bacon i tern
  • 6 blade hjertesalat
  • 3 stk kyllingeskind eller baconskiver
  • Grønt drys
  • 3 skiver godt brød eller landbrød

Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep og honning. Kom de fintsnittede forårsløg i dressingen og smag til med salt og peber. Skær kyllingekødet i mindre stykker og vend i dressingen.

Steg bacontern på en varm pande til de bliver sprøde. Imens skræller du æblet og skære det i små tern. Vend æblerne med når baconet er færdigt og hæld op på en tallerken.

Smør dit brød og læg et stykke vasket og tørret hjertesalat på. Fordel hønsesalaten på de 3 stykker brød. Æble- og baconblandingen fordeles på de 3 andre stykker hjertesalat, som lægges ovenpå hønsesalaten. Pynt med lidt grønt og skiver af sprødt kyllingeskind eller baconskiver.

Hønsesalaten kan også serveres i en skål til den forestående julefrokost.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*