Pighvar med Sauce Vierge

Pighvar med Sauce Vierge

Vi har en nabo, eller vi har flere, og de er lige fantastisk på hver deres måde. Men det er kun dem ene af dem der fisker, og jeg bliver blød i knæene, når han kommer med fisk. Og da især når fisken er pighvar. En fisk man skal tilberede nænsomt, og som faktisk slet ikke behøves så meget. Den er super god som den er. Derfor fik mine (der var to, fordi de ikke var så store) masser af krydderurter og citron på.

I drivhuset hænger der mange tunge klaser med røde tomater, så hvad er mere oplagt end at lave den franske klassiske sauce vierge til fisken. En let og elegant sauce, der faktisk blot består af tomater, basilikum og olivenolie.


Pighvar med Sauce Vierge


3 personer

  • 1 stor pighvar eller 2 mellemstore (der er meget kød på sådan en fisk)
  • Krydderurter – f.eks. basilikum, persille og citrontimian
  • 2 citroner (øko)
  • et par klatter smør
  • salt og peber
    SAUCEN:
  • 350 gr tomater
  • 1 dl god olivenolie
  • 1 god håndfuld basilikum
  • 1 god håndfuld persille
  • lidt salt og peber
  • 3 tsk Grapefrugt Balsamico eller citronsaft

Gør pighvarren ren, tør den og læg i en bradepande med den mørke skindside opad. Salt den godt inden du kommer et par klatter smør på hver fisk. Dæk fisken med krydderurterne. Du kan bruge de krydderurter du har og godt kan lide. Skær citronen i tynde skiver og læg dem ovenpå krydderurter. Sæt fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Måske lidt længere hvis fiskene er større. Er fisken tyk, skæres en ridse ned lags fiskens ryg, for at fisken bliver jævnt mør. Når tiden er gået, kan du mærke til fisken. Den skal være varm i midten, lidt fast at trykke på, men pas også på den ikke får for meget så den bliver tør.

Imens laves saucen. Det er blot at komme den gode olivenolie i en gryde sammen med tomater der er skåret i mindre tern og 2/3 dele af krydderurterne. Kom lidt salt og peber ved og varm det langsomt op til det er rygende varm, men ikke koger. Lige inden servering tilsættes resten af krydderurterne.

Tag forsigtigt skindet af fisken og løft fileterne over på tallerkenerne. Smager meget godt med nye aspargeskartofler og den lækre sauce over.

Velbekomme!


Fisken er i den dyre ende, men den smager absolut også fantastisk. Men den fine sauce er god til alle slags dampede fisk.


Tak for mad søde nabo!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*