Risalamande med appelsin

Risalamande med appelsin

Jeg har hørt om flere, der bruger perlebyg eller perlespelt til risalamanden i stedet for grødris. Det måtte selvfølgelig prøves. Det smager rigtig godt, og der er noget at tygge på. Helt som risalamanden er det ikke. Men jeg vil helt sikkert lave det igen, som et alternativ og en sundere udgave, samtidig med, at perlebyggen jo er fra Danmark.
okoglas-jul-ris-dessert
Jeg valgt at blande clementiner i, for at give den en lidt mere frisk smag. Og det passede fantastisk til.

1 dl perlebyg
3 – 4  dl mælk
½ vaniljestang (uden kerner)

50 gr hakkede mandler
1 spsk rørsukker
kernerne fra den ½ vaniljestang
2½ dl fløde

4 clementiner
50 gr chokolade

Skyl kernerne i vand. Kom dem i en gryde med mælken og den flækkede vaniljestang, og kog det sagte i ca. 1 time, eller til kernerne er blevet bløde. Pas på den ikke koger tør, eller  brænder på. Jeg rørte mange gang i det. Tilsæt mere mælk hvis der er ris-ala-mande-perle-speltbehov.
Smag grøden til med sukker og vaniljekernerne, og stil den til afkøling til grøden er helt kold. Gerne natten over.

Pisk fløden. Hak mandlerne groft eller fint, som du bedst kan li det og bland flødeskum, mandler og perlebyggrøden sammen.

Skær clementiner i tern. I en skål, eller i 4 portionsglas, lægges halvdelen af clementinerne, dernæst risalamanden og slut af med clementinere. Pynt med reven chokolade.

Clementinerne kan evt. blandes sammen med risalamanden, ligesom der kan anvendes appelsiner.

En dejlig frisk dessert med ‘bid’ i.

ris-spelt-perle

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*