Risotto med grønkål og sojaperler

Risotto med grønkål og sojaperler

I dag skal jeg ud med kælken og nyde det tykke lag sne vi har i år. På med støvler, sweatre, jakke og handsker og så afsted. Temperaturen er under nul, så sneen bliver liggende en tid endnu. Vejene er selvfølgelig nogenlunde farbare (jeg skal jo gerne kunne komme til Aarhus i morgen), men alle andre steder ligger der et flot lag sne. Ja faktisk store driver.

Ellen altså, nu drømmer du igen!

Ja det gør jeg, for det er ikke sne jeg ser når jeg kigger ud ad vinduet, men regn, gråvejr og en let tåge. Og jeg længes bare sådan efter noget sne. “Den gang da vi var børn, – da var der sne” – og ja det var der altså. Vi har da både kælket og stået på skøjter, og måttet blive hjemme pga. sne. Og i dag er der sikkert børn, der ikke ved hvad sne er. Eller næsten da. Jeg så et billede den anden dag, fra 1978, hvor jeg tydeligt husker der lå store driver sne ved vejkanten, og det var store som i STORE. Længere er det ikke siden, og nu må vi altså vænne os til, at der ikke kommer rigtig vinter, ej heller rigtig sommer. Årstidernes skiften, som jeg har elsket så meget og som jeg synes er en dejlig del af at bo i Danmark.
Det er jo lige før mit humør også bliver trist og gråt, men det skal det nu ikke. Det gode humør skal jeg nok sørge for, bliver ved med at være her. Nårh ja, så er det jo mad bloggen handler om, og det går vi ikke ned på. Gå aldrig ned på udstyr til køkkenet, men absolut heller ikke på mad. Det gælder bare om at skifte maden lidt ud en gang imellem, og få flere grøntsager ind. Det har jeg gjort med min risotto, som kan være lidt af en kaloriebombe med ost og smør. Men ikke denne her. Den er helt fint at spise ind imellem.


Risotto med grønkål


2 personer

  • 2½ dl risottoris eller grødris (jeg havde ingen af delene, så der kom løse ris i)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 8 dl bouillon
  • 2 tsk Hvidløgs- og Pebersalt fra Mariager
  • 1 tsk italienske krydderier (timian, salvie, rosmarin,oregano, basilikum) eller friske krydderurter
  • ganske lidt olie
  • 3 gulerødder i strimler
  • 2 forårsløg i skiver
  • 1 lille squash i små tern
  • 3-4 dl grofthakket grønkål
  • 2 dl parmesanost eller andet revet ost
  • Soja tang perler fra Tanghuset


Varm bouillon eller fond op så det er varmt.
Gør grøntsagerne klar og skær dem i mindre stykker.
Skær løg og hvidløg i små tern og svits dem i en gryde med olie. Kom risene i, og svits dem kort med. Kom gulerødder og squash ved.
Hæld 1 dl ned i gryden og lad det koge under omrøring, indtil væden næsten er opsuget.
Tilsæt den varme bouillon lidt efter lidt (1 dl ad gangen), og lad risene opsuge det meste af væden, inden du tilsætter mere. Fortsæt til risene er møre og væden opsuget.
Tilsæt parmesanost og hakket grønkål, og vend det godt rundt så det bliver fordelt og giver en cremet risotto.

Servér straks med et drys sojaperler på toppen. Har du ikke tangperler, kan du tilsætte risottoen en anelse soja i stedet for.

Smager fantastisk bare sådan med lidt brød til, men kan også serveres som tilbehør til kød


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*