Skildpadde Kys

Skildpadde Kys

 

Fredag, weekend og vi må få en kage til kaffen i dag. Det passer ret godt med, at jeg lige har en rest risengrød i køleskabet, som skal bruges til et eller andet.

Jeg har også i lang tid tænkt på at lave skildpaddecreme igen. Der er et eller andet ved de chokoladeskildpadder. Lidt barndom tror jeg det er. Eller også smager de bare godt.
Mon ikke man kan lave en riskage af risengrøden og så en skildpaddecreme ovenpå? Det måtte prøves.

En riskage blev bagt, cremen lavet og sprøjtet ovenpå kagen, et par blåbær i toppen, chokolade over og WUPTI der er de lækreste Skildpadde Kys til kaffen!

Skildpadde Kys

Opskriften rækker til 9 runde kager (ca. 6 cm)

Skildpaddecreme:
2½ dl fløde
4 chokoladeskildpadder

Riskagen:
400 gr kogt afkøles risengrød
35 gr smeltet smør
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
1½ spsk hindbærpulver (kan udelades)
1 tsk vaniljesukker
2 æg
40 gr sukker

200 gr chokolade til overtræk
lidt blåbær eller hindbær
Citron Perler fra Cavi-art®
Guldblade
eller andet pynt

Start med at lave skildpaddecremen, så den kan afkøle. Den kan med fordel laves dagen inden.
Kom fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Må ikke koge.
Hak imens skildpadderne og kom dem i en skål. Kom den varme fløde over, og rør stille og roligt rundt, indtil chokoladen er smeltet helt.
Kom plastfolie over (helt ned mod cremen) og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.

Så er det riskagen.
Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret og bland det med den kolde risengrød. Bland de 2 dele og kom mel, bagepulver, vanilje og hindbærpulver i. Vend dejen godt rundt. Jeg kom hindbærpulveret i, for at få en lidt syrlig smag frem som modspil til den meget søde creme.
Kom kagen i en bageform (20 x 20 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min. Afkøl kagen og stik den ud i 9 cirkler.

Tag cremen ud af køleskabet og pisk den op, så den bliver til et luftig skum. Pas på ikke at piske for længe, for så vil cremen skille og blive grynet.

Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på de runde kagebunde. Sæt dem i køleskabet.

Smelt/temperer chokoladen over vandbad.

Sæt et par blåbær eller et hindbær i toppen af kagerne, og overtræk dem med chokoladen. Inden chokoladen stivner, kommes lidt citronperler på som pynt. Jeg brugte også lidt guld, men det er helt op til dig hvordan du vil pynte.

Lad dem tørre helt inden de smages. De er mega meget vanedannende,og jeg tvivler på de holder ret lang tid her.

Det er søde, lækre, fantastiske og bare skønne kys. Hindbærpulveret og citronperlerne giver dem lidt modspil, så det søde ikke bliver alt for kvalm. Og så er de absolut ikke på nogen som helst måde kalorielette. Men mon ikke det går når det nu er fredag aften?
Må I alle få en fantastisk weekend med masser af kys og chokolade.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*