Skinkeruller med Fetamousse

Skinkeruller med Fetamousse


Når vi nu snart kommer ind i rytmen med sild, surrib, leverpostej, medister og hvad der ellers hører til en traditionel julefrokost, er det dejligt at kunne sætte lidt andet på bordet. Imellem frokostretterne vil denne lille lette skinkerulle helt sikkert blive populær. Rullerne kan både serveres som frokostret eller som forret. Er det en fiskeret du savner, kan skinken nemt skiftes ud med fine stykker laks.


Skinkeruller med Feta


6 ruller – 6 personer

  • 6 skiver seranoskinke eller evt. laks
  • 100 gr fetaost – gerne frisk
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 bl. husblads
  • 1 dl piskefløde
  • evt. lidt finthakket basilikum
  • salatblade
  • Balsamico eller Citron tangperler fra Tang-huset

Læg husblads i koldt vand i 10 min. Kom bouillon i en gryde op varm op til kogepunkten. Tag gryden af varmen, vrid husbladsen fri for vand og kom det i den varme vædske. Rr rundt så husbladsen bliver helt opløst og lad den så stå og køle lidt.

Kom fetaost i en blender og kør nogle omgange. Pisk fløden til skum og stil den klar.

Når bouillon er afkølet, kommes den i blenderen med fetaost og det køres igen så det er samlet. Vend finthakket basilikum og den stivtpiskede fløde i og vend forsigtigt rundt.

Kom moussen i en skål og lad det stå og stivne mindst 2 timer.

Inden servering kommes en spiseskefuld mousse på en skive skinke som rulles sammen til en rulle. Læg hver skive på et salatblad og pynt med de fine cavi-art tangperler.

Server gerne med lidt godt hjemmebagt brød til. Eller måske en let salat.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*