Skøn Baconmarmelade

Skøn Baconmarmelade

En lille anderledes men helt fantastisk smagsoplevelse (bacon er altid godt) får man med disse små hapsere som jeg fandt på Madfars , og så  har rettet til, så det passer til mine smagsløg.
Det er faktisk ikke nogen dum idé at lave en lidt større portion, for baconmarmeladen kan bruges i mange andre sammenhænge. Mon ikke det vil være godt inde i en mørbrad? Jeg vil prøve.

Vil du servere dem til nytårsaften som jeg vil, er jeg helt sikker på at dine gæster vil komme med mange “ummm” når de smager dem.

bacon-marmelade300 gr. bacon
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
½ tsk chiliflager
½ tsk stødt ingefær
½ spsk sukker
½ spsk brun farin
½ spsk honning
½ tsk dijonsennep
½ dl øl – jeg brugte Ørbæks Fynsk Forår
½ dl havtorneeddike eller. æbleeddike

Skær bacon i små tern og kom dem på en varm pande. Skær imens løg og hvidløg i små tern og kom dem ned til baconternene når de er brune og sprøde. Bland Ingefær, chilie, sukker, farin, honning og sennep i en skål og kom det i gryden til det andet. Vend godt rundt. Tilsæt eddike og øl og lad det hele småsimre i ca. 10 min, eller til det er kogt ind til den konsistens du ønsker. Er det for tørt, kan der tilsættes mere øl og eddike.

Jeg vil servere marmeladen på små af tørret og poppet ris, men det kan også serveres på et lækkert stykke brød.

Pynt med basilikumblade eller hvad du har af grønt.

Må du få en fantastisk nytårsaften samt et spændende og Godt Nytår med mange gode madoplevelser.

baconhapser

Print

4 Comments

  1. … alene navnet… jeg elsker det :D

    Godt nytår!

    • Hej Piskeriset.
      Jeg kan også love dig, at jeg lige skulle tage mig sammen for ikke at spise det hele nu. Der skal jo helst være lidt til i morgen :-D

      Godt nytår til dig!

      Hilsen Ellen

  2. Hej Ellen
    Hvordan laver du de små poppede riskiks du har under din baconmarmelade?

    Hilsen helle

  3. Hej Helle.
    Ja vi var også ret vilde med at få bacon på den måde.

    Ris-chips bliver lavet sådan:
    Jeg koger en risengrød med vand og grødris. Når den er færdig smører jeg den ud på bagepapir i et tyndt lag, og sætter i ovnen ved 80 grader indtil den er helt tør og sprød. Det tager et godt stykke tid, men jeg husker ikke hvor lang tid. (synes jeg mindes noget med en time). Det må ikke blive brunt.
    Når det er tørret og kølet af, brækkes det meget forsigtigt i mindre stykke.
    Opvarm ca. 5 cm olie i bunden af en gryde. Når olien syder omkring en tændstik, kommes de små hapsere i olie i 1-3 sec. De skal lige poppe op og så meget hurtigt op og dryppe ‘af. Det skal virkelig gå hurtigt, så de ikke bliver brune.

    God fornøjelse med dem, du bliver helt sikkert også vilde med de små kiks.

    PS: er også rigtig godt at drysse dem med en anelse salt når de er færdige.

    Hilsen Ellen

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*