Stegt Flæsk & Persillesovs

Stegt Flæsk & Persillesovs

Det er meget sjældent, at vi får stegt flæsk. Men på festivallen hører en gang stegt flæsk altid til. Så i dag har vi varmet lidt op, og fået en omgang flæsk med persilleSOVS, og for at lette lidt på retten, lavede jeg en omgang salat med mormordressing til. Jeg behøves hvis let ikke nævne, at det gjorde lykke i det lille hjem. Åh ja, rødbeder var der også – uden dem går det slet ikke.


Stegt Flæsk & Persillesovs


Portionen passer til 2 personer.

  • 400 gr flæsk i skiver
  • salt – gerne flæskestegssalt
  • 30 gr smør
  • 1 stor spsk mel
  • 3-4 dl mælk
  • salt og peber
  • 1 stor bundt persille, grofthakket
  • rødbeder og kartofler

Læg flæsk på en bageplade med bagepapir og drys med salt på begge sider. Kom flæsket i ovnen ved 185 gr. (varmtluft) og lad det stege i ca. 30-40 min. Kig til det, det skal være brunt og sprødt, men ikke branket. Jeg vender ikke flæsket undervejs.

Kog imens kartofler og lav sovsen. Flæsket kan også nemt grilles, hvis vejret ellers er til det.

Kom smør i en gryde og smelt det langsomt. Tilsæt mel og rør til mel og smør er samlet. Så tilsætter du mælken, lidt efter lidt og pisker godt . Når sovsen har den konsistens som du kan li’  den, smager du til med salt og peber, og kommer godt med hakket persille i. Så er den klar til servering.

Hvis du vil servere salat til, som jeg har gjort, kan du lave det nu.


Salat med mormordressing

  • 2 dl fløde
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 spsk sukker
  • Salt og peber

Skyl og tør din salat godt, og riv den groft ned i salatskålen. Jeg har brugt krølsalat, men almindelig hovedsalat er også super god. Fordi jeg lige havde et par bælge ærter i haven, kom der også friske ærter i. Men det er absolut ikke nødvendigt.

Bland fløde, citronsaft og sukker godt. Jeg pisker det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt salt og peber. Dressingen skal være sur og sød på samme tid.

Hæld din dressing over salaten umiddelbart inden servering.

Den vækker mange minder, sådan en salat. Og så smager den helt sikkert af sol og sommer.


Print Friendly, PDF & Email

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*