Tomatsuppe med kål og Soja perler

Tomatsuppe med kål og Soja perler

 

Vi er inde i suppesæsonen med rusk og regn, og der er vist ikke meget der er bedre, en en tallerken dampende varm suppe at varme sig på. I går var vejret til suppe, i dag skinner solen. Men vi spiser nu suppe alligevel, for der er en lille rest til overs fra i går.
Hvis du ikke selv vil lave tomatsuppen, selvom den er ganske enkel, kan jeg fortælle at Mou har en ganske udmærket økologisk tomatsuppe. TIlsætter man lige lidt ekstra krydderier og fyld, er den faktsisk ret god.

Jeg har serveret min suppe med et drys af de helt nye Soja Tangperler, der blev lanceret i sidste uge. Tanghuset har udviklet endnu en variant af perlerne der er har en skal af tang. De nye Soja tangperler er fyldt med japansk soja, og de er rigtig gode. Som topping til salaten er det oplagt, men også ovenpå en tomatsuppe giver de virkelig suppen et løft. Eneste to steder de kan købes indtil videre er i Shop-jensen.dk og i Irma butikkerne. Første nævnte kører i øjeblikket en kampagne med gratis fragt.

Tomatsuppe


2 pers.

  • 1 løg hakket i tern
  • 2 fed hvidløg i meget små tern
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 2 dåser flåede tomater, gerne hakkede
  • 1 dåse tomatpuré (70 gr)
  • 3 dl vand
  • 1 spsk oregano
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber
  • olie
  • 1 dl fløde
    Fyld:
  • fint snittet hvidkål (1 håndfuld)
  • pasta i mindre stykke
  • 3-4 gulerødder i små tern
  • kødboller
  • Soja Tang Perler fra Tanghuset

Kom olie i en gryde og varm op. Svits løgene indtil de er klare. Nu kommer du de hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og krydderier i gryden og koger op. Tilsæt paste og hvidkål og kog 10 min.
Kom fløden i og kog den med et par minutter, inden du smager suppen godt til. Kom kødboller i og varm dem op.

Fyldet bestemmer du selv hvor meget du vil have i. VI kan godt li, at der er nogt bid i suppe.

Servér med et drys af de nye lækre soja tangperler på toppen, noget godt brød ved siden af. Soja perlerne giver et pift til suppen.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*