Torsdagsmad = biksemad

Torsdagsmad = biksemad

Der har været lidt stille på bloggen de sidste dage, men det tager altså lidt tid, at have den sødeste mops på ferie. I går kom hun så atter hjem til sine “forældre”, og nu er der blevet ret stille her. Men hvor var det dejligt at vågne op ved at blive kysset af en våd snude, eller komme hjem og Bodil kom os glad i møde. Heldigvis ved vi, at hun kommer på besøg igen.

Nu skal jeg istedet til at have syltet lidt af mine squash. Jeg tænker at sylte dem som asier, så vi har til vinteren. Jeg har nemlig fået skabe og skuffer i bryggerset, så nu er der plads til at opbevare alt det jeg får lavet. Egentlig ville jeg sylte på lørdag, men der er også lige en festival i Tønder der skal besøges. Kender I Tønder Festivallen? Den er ret hyggelig. Ikke så stor, men lige til at overse. Og der kommer da også nogle gode navne, og ja så er der et hav af madboder som ved alle andre festivaller. Og dem skal der selvfølgelig smages på, eller på deres mad i hvertfald :-)


Jeg har bestemt, at torsdagsmad er lig med nem mad. Sådan! Jeg fik i dag så samtidig ryddet op i køleskabet og grøntsagsskuffen. Kogte kartofler, farsbrød med chorizo, forårsløg og squash bliver nemlig til en lækker biksemad. Nemt skal det være, men også smage godt, og det gør biksemad altid.

Biksemaden


2 personer

  • 350 gr kogte kartofler
  • 350 gr kødrester
  • 3 forårsløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld squashtern
  • 4 spejlæg
  • tomater
  • purløg
  • engelsksauce
  • salt og peber
  • smør til at stege i

Skær de kogte og kolde kartofler i små tern, kødet skæres også i tern og forårsløget i skiver. Varm smør op på en pande og kom kartofler, løg, kød og squashtern på den når smørret er varmt. Steg det godt igennem. Jeg er vild med, når kartoflerne er lidt sprøde.

På en anden pande steges spejlæggene til hviden lige er stivnet.

Hæld biksemaden op, giv et drys salt og peber og læg spejlæg ovenpå. Kom rigelig med purløg og evt. tomater ovenpå og server med engelsk sauce.

Og så skal der selvfølgelig enten rødbeder til, eller som her agurkesalat.


Her i huset kan vi altså godt lide en ketchup på biksemaden. Det giver farver og smager bare godt. Nogen ting skal der bare ketchup på!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*