Tortilla på Jordbær-kartoffelsalat

Tortilla på Jordbær-kartoffelsalat

Umm en lækker sommer-aftensmad vi fik i dag. Det er med at bruge de dejlige jordbær, når de er i sæson. Det er her de smager allerbedst, og desværre varer sæsonen ikke ved evigt. Ville da ellers være perfekt efter min mening.
Men altså, nu hvor de er her, skal du spise dem. Jeg bruger dem flittigt i salater, madpakke og bare til at snacke af. Hov, jordbær med fløde må du absolut ikke glemme. Det er nok den allerbedste måde at spise jordbær på. Men i dag, blev det til en omgang jordbær-kartoffelsalat. For der er nemlig også fine nye kartofler i butikkerne lige nu. Salaten har jeg selv i haven, og inden længe, også agurker.


Salaten kan sagtens spises uden tortillapandekagerne, men de er gode sammen. Så måske skal du prøve hele molevitten.

Jordbær-kartoffelsalat


2 personer

  • 100 gr kogte nye kartofler i skiver
  • 100 gr agurk i små tern
  • 100 gr jordbær, vaskede og skivede
  • 1 spsk balsamico tangperler
  • 1 håndfuld frisk salat
  • lidt vinaigrette til dressing
  • 1 spsk sesamfrø – ristet kort på en tør pande
  • klippet purløg

Arranger de kolde kartoffelskiver sammen med agurketern og jordbær på et fad sammen med salaten – eller på 2 tallerkener. Dryp lidt vinaigrette over, eller servér det til. Pynt salaten med balsamicoperler, sesamfrø og persille.
Det var alt – så nem en salat, og så ser den mega flot ud.
Obs. Husk at komme salt i vandet, når du koger kartoflerne. Ellers skal du lige salte skiverne let, inden du blander dem i salaten.

Salaten kan serveret til faktisk alt.

Så er der tortillapandekagerne og fyldet hertil. Det er også ret nemt og hurtigt lavet, så der er slet ingen undskyldning for at du ikke skal gå igang.
Jeg fik endda lavet en portion til fryseren også, så nu er der nem mad en anden dag.

Tortillapandekager


5 ruller – til 4 personer

  • 400 gr hakket oksekød
  • lidt olie til panden
  • 1 stort løg
  • 300 gr finthakket gulerod
  • 1 spsk paprika
  • 1½ spsk hvidløgssalt
  • 2 nip Bird Eyes chilisalt
  • 1 lille dåse kokosmælk (165 gr)
  • 1 peberfrugt i strimler
  • 175 gr revet cheddarost
  • 5 tortilla pandekager

Skær løget i fine tern og kom dem på en varm pande med olie. Når løgene er blevet gennemsigtige, tilsætter du kødet, og det brunes godt mens du hele tiden rører i det, så det “smuldrer”.
Tilsæt paprika, hvidløgssalt, chilisalat og koksmælk sammen med gulerødderne. Lad det hele simre stille og roligt, til væden næsten er kogt ind. Tilsæt peberfrugt de sidste par minutter.
Smag til.

Fordel fyldet på pandekagerne sammen med den revne cheddar, og rul dem til ruller. Det er en god idé, hvis du lige får enderne foldet med ind, så fyldet ikke løber ud.

Læg rullerne i en ovnfast fad med bagepapir, og kom dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 – 15 min. Har du lavet dem i god tid, og de er kolde, skal de have lidt længere i ovnen, så de er gennemvarme.

Imens anretter du salaten på tallerkener. Skær gerne tortillarullerne i 3 og stil dem dekorativt ovenpå salaten.

Sikke en lang opskrift du fik her. Faktisk hele 2 opskrifter. Men de er så også begge gode.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*