Ungarsk Gullash

Ungarsk Gullash

Med meldinger om storm og regn i weekenden, vil det være helt på sin plads med en omgang varmende ungarsk gullash. Og det praktiske er, at retten simrer uden du skal passe den, og der nok til 2 dage, alt efter hvor mange I er. Normalt får vi kartoffelmos til, men nu hvor der er de fine hokkaido, blev det til en blandig. Det giver en super flot farve, og en lidt mere sødlig smag. For at opveje den tyggevenlige mad, har jeg lavet en omgang salat af grønkål, clementinere og æbler til. Den let syrlige dressing går godt til den søde og lidt varmende ret.


Ungarsk Gullash


6 personer

  • 800 gr svinekød, oksekød og kalvekød i tern
    du kan bruge een slags kød eller en blanding af dem alle
  • ca 5 gulerødder
  • 1 stort eller 2 mindre løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk mel
  • 1 l bouillon
  • 1 dåse tomatpure (70 gr)
  • 2½ dl fløde
  • 2-3 spsk paprika
  • 1 lille spsk spidskommen
  • 2 laubærblade
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. maizena til at jævne lidt med
  • smør/olie til at stege i

Skær løgene i tern og kom dem i gryden med smør eller olie. Kom hvidløg i kvarte med i og lad det stege til løgene begynder at blive klare. Tilsæt kød og brun det godt inden paprika og mel sies ud over kødet. Lad kødet opsuge mel inden du kommer tomatpure, spidskommen, salt og peber ved og tilsidst bouillon og laubærblade. Skær den ene peberfrugt i strimler og kom den ved. Læg låg på og lad retten simre ½ time. Tilsæt gulerødder i skiver og lad igen retten simre ca. 20 – 30 min. Kødet skal væregodt mør.

Tilsæt den sidste peberfrugt i tynde strimler og fløden og lad retten koge ca. 5 min uden låg, så fløden kan jævne retten lidt. Er det ikke nok kan du jævne med lidt maizena.

Smag retten til og server gerne med en klat creme fraiche.


Kartoffelmos:
1,5 kg  kartofler og klargjort hokkaido
ca. 4 dl mælk
50 gr smør
salt og peber

Kog kartofler og hokkaido i mindre stykker helt møre. Hæld vandet fra og tilsæt smør og halvdelen af mælken. Pisk med en håndmikser til det er en jævn mos. Jeg kan godt li den er lidt grov, men det er helt op til dig. Fornem hvor meget mælk der skal i, den skal være lind men ikke flydende. Smag til med salt og peber.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*