Gullasch og Vadehavsøl

Gullasch og Vadehavsøl

Langli Vadehavsøl
Langli Vadehavs-øl

Inspireret at en Sweetdeal den anden dag, hvor jeg købte gavekort til 2 kg god oksekød til gullasch, blev der i dag lavet den lækreste grydefuld.

Halvdelen af kødet kom dog i fryseren til en anden dag, og af den færdige ret, kom der også en portion i fryseren.

Det er dejligt med færdigretter til en travl dag, som vi jo ved kommer snart. Der kommer jo en julemåned der ofte kan blive lidt hektisk.

Men nu er der aftensmad til os en dag…….så lidt kan vi slappe af :)

 

 

Gullasch – “Min Gullasch” tror jeg det er ;)

1 kg god gullaschkød skåret af okseinderlår fra glad dansk kødkvæg

2 løg

2 store gulerødder

2 persillerødder

2 skiver selleri

25 gr smør fra Thise

1 l oksebouillon

2 laurbærblade

Paprika, salt og peber.

 

Løg i tern svitses, inden kødet kommes i og brunes godt.

Paprika drysses over kødet, og krydres med salt og peber.

Oksebouillon hældes over, så det lige dækker.

Koges ½ – 1 time, eller til kødet er mørt.

Gulerødder, persillerod og selleri i tern tilsættes, og der koges igen

ca. 15 min.

Smag saucen til, farv den evt. og jævn den til passende konsistens.

 

 

Kartoffelmos

En grydefuld kartofler koges møre uden salt

Vandet hældes fra, og de dampes så al vandet er væk.

Smør og mælk kommes i  de varme kartofler.

Jeg bruger så her min håndmikser til at mose det hele s2ammen.

Jeg synes det giver en luftig mos. Men kan laves må mange måder.

Hvor meget smør og mælk der kommes i, ved jeg som ikke. Det er lidt på

øjemål og smag. Tilsidst smages til med salt.

 

Ofte laver jeg kartoffelmos med andre rodfrugter, men denne gang blev det kun med kartofler.

 

Velbekomme!

 

Øl

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*