Blommekage i solskin

Det er ren idyl, at dække op til kaffe i haven en dejlig sommerdag. Og når der så kommer friskbagt kage også, kan man da ikke andet end nyde det. Jeg har bag, og gæt hvad – selvfølgelig blommekage.

Blommekagen
220 gr. rørsukker
150 gr blødt smør
3 hele æg
1½ dl mælk
1 tsk bagepulver
220 gr hvedemel
2 tsk amarettosirup
50 gr. hakkede mandler
75 gr. hakket chokolade
300 gr blommer skåret i mindre stykker

Sukker og smør piskes til det er som en creme. Æggene piske i, et ad gangen. Bagepulver blandes med mel og vendes i dejen skiftevis med mælken.
Vend til sidst de hakkede mandler, chokolade og blommer i og kom dejen i en form med bagepapir. (22 cm i dameter).

Bag kagen ved 190 grader i ca. 45 min. eller til den er gennembagt.

Drys med flormelis inden servering. Kan også serveres med flødeskum, creme fraiche eller blødt vaniljeis.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*