Citronkagen

Citronkagen

Påsken er ikke slut, så jeg må gerne bage en påskekage. Kagen er nu god på alle tider af året, den er nemlig nem at bage, smager frisk, er svampet og bages i en lille bradepande. Jeg kan godt lide sådan en kage, hvor man lige kan skære et stykke, når lysten melder sig. Og det kan jo ske flere gange i løbet af en dag :-)

Ingredients


Bradepande 20 x 30 cm

  • 250 gr blødt smør (jeg havde ikke 300 gr)
  • 300 gr sukker
  • 300 gr hvedemel
  • 6 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • Skal fra 2 citroner
  • Saft af 1 citron

    Citronglasur

  • 200 gr  flormelis
  • Saften fra 1 citron

Rør det bløde smør (ikke smeltet) sammen med sukker, så det bare lige er samlet. Tilsæt alle 6 æg ad een gang samt både citronsaft og skal, og pisk nu godt til det er samlet.
Si mel med bagepulver og vaniljesukker i og vend det hele rundt så der ingen klumper er.

Hæld dejen i en bageform der er foret med bagepapir og bag i ved. 200 gr (alm ovn) i ca. 25 – 35 min, eller der ikke hænger dej ved, når du stikker en træpind i kagen.

Mens kagen køler lidt af, laver du en tynd glasur af flormelis og citronsaft. Prik nu kagen godt med et træspyd eller en gaffel, og hæld den tynde glasur over. Lad kagen køle lidt mere inden du skærer den ud i mindre stykker og serverer.

Egentlig er det blot en pund til pund kage, med lidt modifikationer. Jeg så hos frederikkewaerens.dk, at hun lavede huller i kagen, for at glasuren kan trænge ned i kagen, så den idé har jeg lige lånt ;-)

Print

2 Comments

  1. Nu bliver jeg helt lækkersulten – elsker citronkage :)

    God påske!

Skriv et svar til Piskeriset Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*