“Den du ved nok” overnight grød

Opskriften på denne nemme og lækre overnight grød er et gæsteindlæg af Mette og Simon fra WebOpskrifter.dk, som bestemt er et kig værd. Der er mange gode opskrifter og fine billeder. Opskrifter som alle kan bruge, og også, som denne opskrift, kan lette din morgen, med en grød der står klar i køleskabet (næsten da). Jeg er glad for at de vil dele en opskrift her på min blog.

 

Vi er simpelthen så glade for at få lov til at lave et gæsteindlæg her på Ellens fine blog. Til dagligt slår vi vores folder på WebOpskrifter.dk, hvor vi forsøger at kanalisere al vores kreative energi over i nye opskrifter og madplaner, som gør hverdagen lidt nemmere.

Et af de måltider, der gerne må være ekstra nemt, er morgenmaden. Tiden (og energien) er ofte knap om morgenen, men det er stadig vigtigt at starte dagen med et godt morgenmåltid. Til det formål er overnight grød genialt. Det kan forberedes dagen før, så der kun skal bruges et minimum af tid om morgenen, og så smager det bare forrygende.

Vi er vilde med overnight grød og laver det i alle mulige afskygninger. Både den helt simple køleskabsgrød toppet med frisk frugt og de lidt anderledes udgaver med forskellig smag. En af de klare favoritter er den, der smager af den kendte ”Den du ved nok kage”. Det er nærmest som at spise dessert til morgenmad – med god samvittighed

”Den du ved nok” overnight grød


Til 3 personer

Overnight grød:

  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 dl vaniljeskyr
  • 4 dl mælk (almindelig mælk, sojamælk eller havremælk)

”Den du ved nok” topping:

  • 2 dl kokosmel
  • 2 1/2 spsk kokosolie
  • 4 tsk kakaopulver
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 knsp salt

Kom alle ingredienserne til overnight grøden op i en lufttæt beholder, og rør det hele godt sammen. Sæt det i køleskabet, og lad det stå natten over.

Lav toppingen næste morgen. Rist kokosmelet let på en pande, og tilsæt kokosolie, kakaopulver, akaciehonning og salt. Rør godt rundt, og lad det varme i et par minutter, til kokosolie og akaciehonning er smeltet.

Rør rundt i overnight grøden, og fordel den i skåle eller tallerkener. Top med ”den du ved nok” toppingen, og servér med det samme.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*