Den lækreste Kiksekage

BoligLiv, fandt jeg den lækreste og nemmeste kiksekage opskrift. Ja, jeg ved nok, at min mor lavede kiksekage med palmin, men jeg vil have med chokolade. At denne opskrift så oven i købet er med kondenseretmælk og ingen æg, er bare et plus. Selve opskriften har Lone Kjær stået for, som I også kan se på BoligLivs side.

Lækker Kiksekage
300 g mørk 
chokolade (eller halv mørk, halv flødechokolade)
1 dåse kondenseret mælk, (ca. 400 g) 
35 g smør 
25-30 firkantede vaniljekiks 

Start med at finde en rugbrødsform frem, eller en anden firkantet og aflang form. Beklæd den med husholdningsfilm, så den er nem at få ud af formen bagefter.

Så skal vi igang med kagen. Hak chokoladen groft og kom det i en gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Rør i det mens det langsomt smelter sammen.

Er du til smagen af appelsin, kan der kommes lidt revet appelsinskal i, men jeg kan godt lide den rene vare.

Så er det så vidt, at kagen skal bygges op i formen. Start med et tyndt lag chokolade i bunden, læg de firkantede kiks hen over, så det dækker. Så igen chokolade og kiks, – ca. 4 lag. Slut med et tyndt lag chokolade.
Glat chokoladen pænt og fold gerne folien henover.
Sættes i køleskabet ca. 1 døgn. JA jeg ved det – det er lang tid. Men den skal have lov til at trække, for at den bliver helt rigtig. Så fingrene fra kagen :-)

Næste dag lader du duften af frisk brygget kaffe sprede sig, mens du pakker kiksekagen ud. Læg den på et fad, pynt evt. med hakkede hasselnødder på toppen og skær så den første skive. Er den ikke flot?

 

Sæt dig i din bedste stol med den dampende kaffe og en skive af kiksekagen. Og nyd den så!
Du drømmer dig sikkert tilbage til din barndom, men denne her er bare endnu bedre, så du ender i chokoladehimlen.

Rigtig god chokolade-dag til dig!

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*