MADBLOG & LIVSSTIL

Fransk Galette med blommer

Nu er det ved at være på det sidste med blommerne. Hvepsene er flittige i dem der ligger på jorden, som vi ikke får samlet op. Jeg synes også, at jeg kun har set blommer i weekenden, så det er vel rimeligt, at jeg slutter af med en kage. Jeg synes faktisk det er en helt perfekt afslutning på en god men regnfuld weekend. Der har også været sol, og vi var så heldige at vi kunne side ude og nyde morgenkaffen i morges (som måske nok var midt på formiddagen). Parasollen var slået op, for der kom et par dråber undervejs, men solen skinnede også varmt.

[ingredients title="Fransk Galette med blommer"]
4 portionskager eller én stor til 6 pers.

  • 100 gr hvedemel
  • 50 gr. mandelmel
  • 100 gr smør
  • 30 gr sukker
  • ½ dl koldt vand
  • 40 gr marciapn
  • 6-8 blommer
  • sukker til drys
  • æg til pensling
  • evt. lidt flormelis til at drysse på de færdige kager

Jeg er lidt den magelige type, og det gælder også når jeg laver mørdej. Derfor kommer jeg hvedemel, mandelmel, sukker og smørtern i min foodprocessor og kører til det ligner revet ost. Nu tilsætter jeg vandet ad 2 gange, og kører til det har samlet sig. Røremaskinen kan også anvendes. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet en times tid.

Imens kan blommerne udstenes og skæres i både.

Del dejen i 4 dele og udrul hver kugle (ikke for tyk). Riv marcipanen og fordel den på midten (lad de yderste 5 cm tomme)  af de 4 kager inden blommerne lægges i et flot mønster. Jeg kom en halv blomme på midten, og lagde bådene udenom. Drys lidt sukker over blommerne inde dejen foldes op om. Tryk dejen sammen i "hjørnerne".

Pensles med sammenpisket æg og drys gerne med perlesukker eller rørsukker, inden de sættes i en 200 grader varm ovn og bages i ca. 30 min. eller til de er gyldne.

Afkøles lidt, men de skal serveres lune og allerhelst med kold cremefraiche. Mon ikke også en klat softice ville være sådan lidt mums?

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *