MADBLOG & LIVSSTIL

Så er jeg atter dykket ned i min mormors gamle opskrifter, og har fundet en dessert der er meget let både at lave og i maven. Jeg synes den er lidt sjov, for faktisk er det som at spise ingenting, så luftig er den, og alligevel er smagen der. I opskriften står der, at den skal serveres med en cremesauce, men jeg har valgt den mere sunde udgave, nemlig græsk yoghurt.
Når hindbær og jordbærsæsonen kommer, skal den selvfølgelig pyntes med friske bær.

Her er den pyntet med røde Jordbær Tangperler. De er endnu ikke i handlen i små portioner, men jeg håber de snart kommer, så du også kan smage dem.

[ingredients title=”Saftbudding”]
4 portioner

  • 8 blade husblads
  • 3 dl kraftig frugtsaft (her har jeg brugt en blanding af hindbær- og jordbærsaft)
  • 50 gr sukker
  • 2 æggehvider
  • 4 portionsglas
  • 1 lille bæger Græsk Yoghurt
  • lidt vanilje eller vaniljesukker
  • Jordbær Tangperler fra Tanghuset eller frisk frugt

Start med at lægge husbladsen i blød i koldt vand i ca 10 min.

Æggehvider piskes stive og sukkeret vendes i den stiftpiskede hvide.

Kom 1 del saft i en gryde og kog op. Tag husblads op af vandet og vrid det let inden det smeltes i saften.

Tag gryden af varmen og tilsæt resten af saften. Når saften er lillefingervarm, vendes den forsigtig i æggehviderne indtil det er helt blandet.

Fordel fromagen i 4 portionsskåle og stil køligt til de er stivnet.

Skal det være helt rigtig, skal du lave en vaniljesauce nu, men det er meget nemmere med et bæger græsk yoghurt, der lige røres opmed lidt vanilje. Kom e – 2 spsk fulde yoghurt op inden servering og pynt med frisk frugt, Jordbær Tangperler eller revet chokolade.

[/ingredients]

Der er faktisk meget få kalorier i denne dessert. Bruger du en saft uden for meget sukker, kan du med god samvittighed spise en ekstra portion dessert 🙂

PS smager også ret godt til morgenmad 🙂

print

2 reaktioner

    1. Tak skal I have. Er den endt på restaurant ?
      Lyder som en super restaurant, det skulle vel ikke være hos ROS du var i køkkenet?
      Hilsen Ellen

Skriv et svar til Ellen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter