Så er vi allerede igen ved at gøre klar til juleaften og juledagene. Tiden går helt utroligt hurtigt, og jeg undres hvert år over, at det allerede er jul igen. Men det er det altså. Ikke engang kalenderlyset kan følge med.

Jeg havde mange planer for december måned, men pludselig er tiden gået, og jeg fik vist ikke helt lavet det jeg havde planlagt. Men pyt med det, der kommer en jul igen. Nu koncentrerer vi os bare om julen 2018, som jeg ved bliver lige så dejlig som alle de andre år.


Her i huset er vi helt faktisk klar til julen og juledagene. Der er selvfølgelig altid nogle ting der bare skal være på plads, som f.eks. juleaftens menuen, gaverne, konfekt og så de hjemmebagte franskbrød til julemorgen. Men ellers tager vi det helt som det kommer. Om der er 1 eller 20 retter på frokostbordet er lige meget, blot det smager godt og vi hygger sammen om måltidet. Lidt rent er der da også blevet gjort, men ingen grund til at stresse over det.
I går  kom vores Jonas, Jeanne, Gry og Bodil (mops) hjem til jul, og vi har allerede hygget max. I dag er  de så hele dagen hos Grys mormor, så vi 2 “gamle” og hunden Bodil, sidder faktisk og læser og slapper af det meste af dagen. Ja Bodil læser ikke, men sover.
Hvornår jeg sidst har siddet stille d. 23. december husker jeg ikke, men det er en dejlig fornemmelse bare at vide der er styr på det hele (håber jeg da).


I køkkenet ligger de 2 ænder klar til at blive fyldt og komme i ovnen, for jeg steger dem i dag, parterer dem og så er det blot at varme dem i morgen. Det giver en dejlig ro, og sovsen er også meget nemmere at lave, når fedtet er lige til at skrabe af den kolde vædske fra anden.

Juletræet – ja det pyntede vi allerede i går, så står det også at pynter lidt længere. Men der har endnu ikke været lys i det, for det sker først juleaften.

Gaverne er klaret, og ligger klar. Konfekten står og frister, og der er da også blevet bagt lidt julesmåkager, som vi smagte på i aftes.

Åh ja, så skal jeg vist lige have kogt lidt risengrød i dag, så den er klar til risalamanden i morgen. Og ja, jeg har husket mandelgaven. Grøden koger jeg med sukker og vaniljestang, afkøler og i morgen blander jeg den med mandler og flødeskum. På toppen kommer kirsebærsaucen. Og så serveres de i 4 portionsglas, een af dem indeholder mandlen, så hvem mon vælger det rigtige glas? Jeg laver altid rigeligt, for det smager også super godt dagen efter. Og er der alt for meget, kan der altid laves is eller klatkager af resten.

Andestegen, som jeg i morgen varmer op i ovnen med godt med andefedt på, serverer jeg med gammeldags hvidkål, rødkål, rødkålssalat, halve æbler med ribsgelé, sovs og franske kartofler.

Som forret får vi en lille tallerken andesuppe med grønt, kogt på skroget af anden.

Juleaftensdag har vi ganske få planer, udover at vi selvfølgelig skal se Disneys Juleshow (ingen jul uden). Vi er altid på kirkegården med blomster og lys til Maria, og i år vil Jonas meget gerne vise lille Gry til sin storesøster (Jonas´  storesøster). Og Gry skal også vide hvor hendes faster er. Selvom hun ikke forstår noget endnu.

Og så er det ellers hjem og nyde hinandens selskab. Og jeg ved, at det bliver en helt fantastisk aften og jul.

Du og din familie ØNSKES  EN GLÆDELIG og GOD JUL med masser af god mad, konfekt, småkager og julehygge sammen med dem du holder af. 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter