Kage med Agurker

I mit agurketema, er jeg nået til kager. Revet agurk er oplagt at komme i en krydret kage, så det bliver en super lækker og svampet kage. Agurken kan udskiftes med squash eller gulerødder. Kagen holder sig frisk længe, hvis den da ikke spises hurtigt.

Ingredients

  • 4 æg
  • 2 dl olie
  • 150 g farin
  • 100 gr sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk stødt nellike
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g hakkede valnøddekerner
  • 400 g revet agurk

Ostecreme:

  • 200 g neutral flødeost
  • 50 gr blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 3 tsk fintrevet citronskal
  • 1 glas Citron Tangperler og revet agurk til pynt

Riv agurker groft. Pisk olie og æg godt sammen, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk et par minutter inden sigtes mel, bagepulver, natron og krydderier tilsættes.

Vend tilsidst de hakkede valnødder og agurken i dejen og kom i en ca. 20 x 30 cm bradepande med bagepapir. Bages ved 190 grader i ca. 35 min.

Bland alle dele til cremen undtagen citronperler og revet agurk, og rør det sammen til en jævn creme. Når kagen er helt kold, smøres cremen ovenpå, og pyntes med revet agurk og citron tangperlerne.

Opbevar kagen i køleskabet.



Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*