• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Salater
Laksesalat med Rygeost
Laksesalat med rygeost er en nem og dejlig ret som forret eller let frokost. Laves med røget laks og æble. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Laksesalat med rygeost og æble

Ellen Jensen - Senest opdateret: 27. aug, 2023

Oversigt over indhold

  1. Prøv den skønne laksesalat med rygeost og æble, som er en perfekt forret eller let ret til frokost. Få den nemme opskrift med røget laks her.
  2. Opskrift på laksesalat med rygeost
  3. Laksesalat med rygeost og æble
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Prøv den skønne laksesalat med rygeost og æble, som er en perfekt forret eller let ret til frokost. Få den nemme opskrift med røget laks her.

Laksesalat med rygeost er en dejlig og nem forret eller frokostret.

Her er den som sagt med rygeost, ikke meget, men nok til at give en røget smag.

Kan man ikke lide smagen af rygeost, så  prøv den alligevel, du vil blive overrasket over, hvor godt det smager. Men køb en god og frisk rygeost, de har en hel anden smag.

Se også: Blinis med laks

Opskriften er beregnet som en let ret til fire personer.

Opskrift på laksesalat med rygeost

Laksesalat med Rygeost

Laksesalat med rygeost og æble

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 200 g røget laks
  • 2 forårsløg
  • 1 løg
  • 1 æble gerne syrlig og økoklogisk
  • 2 spsk purløg
  • 2 spsk creme fraiche eller skyr
  • 1 spsk rygeost
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron friskpresset citronsaft
  • 100 g rejer til pynt
  • 4 skiver parmaskinke
  • 4 skiver brød ristet

Sådan gør du

  • Til laksesalat med rygeost starter du med, at skære de røgede skiver laks i meget små tern.
  • Løg, forårsløg og æblet skæres også i meget små stykker og blandes med ost, skyr/creme fraiche og purløg.
  • Vend laksen i og smag godt til med salt, peber og friskpresset citron.
  • Formes til små æg eller små runde "klatter".
  • Sæt dem i køleskabet til de skal serveres.

Tips

Så er du klar til at anrette din laksesalat med rygeost.

Anrettes på et stykke ristet brød, der er skåret ud, så det passer under laksesalaten.

Begge pyntes med rejer, sprødstegte skiver af parmaskinke, citronskiver, agurkeskiver og gerne lidt brøndkarse. Velbekomme.

Se også: Bagt krydderlaks med pasta

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Bagt Butternut med mandler

Se mere indhold på bloggen

Påsken nærmer sig

Sprød salat

Mørbradbøffer med Dukkah

Grillet salat

Mandelkager med smørcreme

Karryburger med ris

Rabarbersirup

billede med drømmekage

Drømmekage - nok den bedste opskrift

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Tommy H.

    februar 12, 2023 at 7:49 pm

    Super opskrift. Der var ikke syre nok i æblerne, så jeg vippede et lille glas kapers i. Det løftede den op, hvor den skulle være.
    Tak for mad.

    Svar
  2. laila

    september 21, 2017 at 9:22 am

    Hej Ellen hvad er bedst creme fraiche eller skyr

    Svar
  3. laila

    september 19, 2017 at 4:02 pm

    Det vil jeg så prøve 🙂
    Mange Tak Ellen

    Svar
  4. laila

    september 19, 2017 at 1:54 pm

    Hej Ellen
    Vil høre om man kan lave den dagen før man skal spise forret

    Svar
    • Ellen

      september 19, 2017 at 2:25 pm

      Hej Laila
      Det tror jeg sagtens du kan, du må bare vente med at lægge dem på dit brød. Ellers vil det vist blive blødt.
      Der er ikke så meget creme fraiche/skyr i, for ellers kan det jo vædske lidt. Men jeg mener jeg havde lidt til dagen efter, og at det var lige så lækkert der.
      Så jeg ville gøre det 🙂
      Håber du får en fantastisk forret ud af det.
      Hilsen Ellen

      Svar
  5. Amalie

    marts 10, 2017 at 6:40 pm

    Hej Ellen
    jeg pønser på at lave din lækre salat som forret til min påskefrokost
    Men der er noget ved din opskrift jeg ikke er hel sikker på som freksembel.
    - Hvilken røget laks bruger du kold eller varm-røget..?
    - Er der en rygeost du kan anbefale
    - har du gjort noget ved brødet inden du kom dem i ovnen
    På forhånd tak 🙂

    Svar
    • Ellen

      marts 10, 2017 at 7:14 pm

      Hej Amalie
      Det lyder som en rigtig god idé til en påskefrokost. Jeg har brugt koldrøget laks, men du kan sikkert også bruge en varmrøget.
      Rygeosten køber jeg altid en der er lidt bedre end den billigste, og allerhelst en frisk. Men det er ikke altid man lige kan få det.
      Brødet under smager rigtig godt, hvis det lige er ristet, men er det helt friskt brød er det faktisk ikke nødvendigt. Medmindre man godt kan lide det er lidt sprødt.
      Håber du får en rigtig god påskefrokost, og skriv endelig hvis der er andet jeg kan hjælpe med.

      Svar
  6. Maria Louise Brydegaard

    december 30, 2016 at 9:04 pm

    Det ser super lækkert ud, men hvad er det hvide under rejerne på billederne hvor det er anrettet? Creme fraiche måske?
    Vh Louise

    Svar
    • Ellen

      december 30, 2016 at 9:18 pm

      Hej Louise.
      Ja der kan man bare se, det har jeg helt glemt hvad er. Men umiddelbart vil jeg tro, jeg har kommet lidt cremefraiche, måske endda smagt til med rygeost, på toppen. Men det er ikke noget der behøves være der.
      Hvis du vælger at komme lidt dressing på, så pas på du ikke får for meget på. Ellers bliver det nemt for fedt.
      En lille klat, lige til at holde på pynten 🙂

      Rigtig godt nytår!
      Hilsen Ellen

      Svar
  7. Ellen

    august 16, 2014 at 7:24 pm

    Hej Heidi.
    3 - 4 stykker, men mine var ikke kæmpe store. Jeg synes de smager bedst når det ikke bliver for voldsomt.

    Håber det smager dig.

    Hilsen Ellen

    Svar
  8. Heidi

    august 16, 2014 at 6:52 pm

    Hej,
    Hvis man anretter laksen som på billedet, hvor mange stykker er der så ca. til?

    Det ser så lækkert ud - glæder mig til at prøve.

    Mange hilsner
    Heidi

    Svar
  9. Rebecca

    juni 30, 2014 at 11:15 am

    Tak for en SUPER lækker forret! Jeg har lavet den mange gange!
    Første gang havde jeg dog ikke købt rejer, fordi det ikke står i ingredienslisten, så det var lidt ærgerligt.

    Svar
    • Ellen

      juni 30, 2014 at 4:25 pm

      Tusind tak, og dejligt at den smagte dig. Jeg har fluks tilføjet rejerne til pynten, så de ikke glemmes 🙂

      Må du få en god sommer!
      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.