MADBLOG & LIVSSTIL



En dejlig og nem forret eller frokostret. Her er den med rygeost, ikke meget, men nok til at give en røget smag. Kan man ikke lide smagen af rygeost, så  prøv den alligevel, du vil blive overrasket over, hvor godt det smager. Men køb en god og frisk rygeost, de har en hel anden smag.

Laksesalat med Rygeost
Passer til 4 portioner
200 gr røget laks
2 stilke forårsløg
1 løg
1 økologisk æble – gerne syrlig
2 spsk purløg
2 spsk creme fraiche eller skyr
1 spsk rygeost
salt, peber og citronsaft
Lidt rejer til pynt

Parmaskinke
Ristet brød

Skær lakseskiverne i meget små tern.
Løg, forårsløg og æblet skæres også i meget små stykker og blandes med ost, skyr/creme fraiche og purløg. Vend laksen i og smag godt til med salt, peber og citron.

Formes til små æg eller små runde “klatter”. Sæt dem i køleskabet til de skal serveres.

Ved servering anrettes de på et stykke ristet brød, der er skåret ud så det passer under laksesalaten. Begge pyntes med rejer, sprødstegte skiver af parmaskinke, citronskiver, agurkeskiver og gerne lidt brøndkarse.

print

12 reaktioner

    1. Hej Laila
      Det tror jeg sagtens du kan, du må bare vente med at lægge dem på dit brød. Ellers vil det vist blive blødt.
      Der er ikke så meget creme fraiche/skyr i, for ellers kan det jo vædske lidt. Men jeg mener jeg havde lidt til dagen efter, og at det var lige så lækkert der.
      Så jeg ville gøre det 🙂
      Håber du får en fantastisk forret ud af det.
      Hilsen Ellen

  1. Hej Ellen
    jeg pønser på at lave din lækre salat som forret til min påskefrokost
    Men der er noget ved din opskrift jeg ikke er hel sikker på som freksembel.
    – Hvilken røget laks bruger du kold eller varm-røget..?
    – Er der en rygeost du kan anbefale
    – har du gjort noget ved brødet inden du kom dem i ovnen
    På forhånd tak 🙂

    1. Hej Amalie
      Det lyder som en rigtig god idé til en påskefrokost. Jeg har brugt koldrøget laks, men du kan sikkert også bruge en varmrøget.
      Rygeosten køber jeg altid en der er lidt bedre end den billigste, og allerhelst en frisk. Men det er ikke altid man lige kan få det.
      Brødet under smager rigtig godt, hvis det lige er ristet, men er det helt friskt brød er det faktisk ikke nødvendigt. Medmindre man godt kan lide det er lidt sprødt.
      Håber du får en rigtig god påskefrokost, og skriv endelig hvis der er andet jeg kan hjælpe med.

  2. Det ser super lækkert ud, men hvad er det hvide under rejerne på billederne hvor det er anrettet? Creme fraiche måske?
    Vh Louise

    1. Hej Louise.
      Ja der kan man bare se, det har jeg helt glemt hvad er. Men umiddelbart vil jeg tro, jeg har kommet lidt cremefraiche, måske endda smagt til med rygeost, på toppen. Men det er ikke noget der behøves være der.
      Hvis du vælger at komme lidt dressing på, så pas på du ikke får for meget på. Ellers bliver det nemt for fedt.
      En lille klat, lige til at holde på pynten 🙂

      Rigtig godt nytår!
      Hilsen Ellen

  3. Hej Heidi.
    3 – 4 stykker, men mine var ikke kæmpe store. Jeg synes de smager bedst når det ikke bliver for voldsomt.

    Håber det smager dig.

    Hilsen Ellen

  4. Hej,
    Hvis man anretter laksen som på billedet, hvor mange stykker er der så ca. til?

    Det ser så lækkert ud – glæder mig til at prøve.

    Mange hilsner
    Heidi

  5. Tak for en SUPER lækker forret! Jeg har lavet den mange gange!
    Første gang havde jeg dog ikke købt rejer, fordi det ikke står i ingredienslisten, så det var lidt ærgerligt.

    1. Tusind tak, og dejligt at den smagte dig. Jeg har fluks tilføjet rejerne til pynten, så de ikke glemmes 🙂

      Må du få en god sommer!
      Hilsen Ellen

Skriv et svar til Rebecca Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter