Mormors Kaffebrød

Disse kager husker jeg tydeligt min mormor sad og dyppede i kaffen. De er lidt hårde, og derfor blødede hun dem op i kaffen. Og jeg tror sørme det var meningen. Opskriften er fra hendes bagebog, ligesom Finskbrød med bygmel.

Kaffebrød
220 gr. hvedemel
100 gr. sukker
50 gr. smør
30 gr. finthakkede eller hele mandler
1 æg
1 tsk hjorttaksalt

1 æg + sukker til pynt

Mel, sukker og hjorttaksalt blandes sammen og smørret smuldres i, så det bliver til en smuldret dej. Det hele samles med 1 æg. Har man problemer med at få dejen samlet, kan man fugte hænderne med vand, hvorved det bliver nemmere.

Form dejen til 2 stænger i bagepladens længde og ca. 5-7 cm. brede.
Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 200 gr. på øverste rille.

Når kagerne er næsten færdige, tages pladen ud, stængerne skæres i tynde kager og sættes ind i ovnen igen i ca. 10 min.

Så er det bare at få kaffen lavet, til de nybagte kaffebrød

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*