MADBLOG & LIVSSTIL

Efteråret har rigtig sat ind nu. Det har regnet, blæst og været mørkt hele dagen i dag. Sådan et rigtig hygge-vejr. Jeg kan faktisk ret godt lide efteråret, efter en god sommer. Så bliver stearinlysene tændt, og der hygges lidt ekstra indendørs.

polsegifler-til-ovnen
Lyset på bordet blev da også tændt, straks jeg kom hjem, en kop kaffe hældt op og så kom idéen ganske langsomt. Vi kan vist ikke helt komme ind under kategorien børn, men alligevel synes vi det er lækkert med friskbagte pølsehorn i madpakken. Og sådan en efterårsdag, må det være helt perfekt at få huset til at dufte af nybagt brød. Der gik da heller ikke lang tid fra idéen var der, til der var mel over hele bordet. Og mums de blev gode – mine pølsehorn. Jens har allerede bestemt at de skal i hans madpakke i morgen.

Jeg kom kyllingepølser i mine, men du kan bruge de pølser du synes er de bedste.

polser-i-svob50 gr gær
1 spsk sukker
2 tsk salt
2 dl lunkent vand
1 dl skyr/tykmælk/yoghurt
1 æg
½ dl olie
100 gr speltfuldkornsmel
ca. 350 gr hvedemel

sammenpisket æg til pensling

18 små pølser

Smulder gæren i en skål. Kom salt, sukker, vand og skyr i, og rør gæren ud. Tilsæt olie, æg og de to meltyper. Hold lidt af hvedemelet tilbage, så det ikke bliver for tør en dej.
Ælt dejen godt og grundigt, så den er blød og smidig. Kom dejen i en skål og dæk med et rent viskestykke. Imens kan du lige rydde op og måske gøre bagepladerne klar.
Når dejen har hævet ½ time, deles den i 3 kugler. Hver kugle rulles ud i en cirkel, ikke for tyndt, og skæres i 6 trekanter. Læg pølsen på den brede ende, og tril ned til snippen, så det bliver til et horn. Læg dem på bagepladen efterhånden som de er færdige.

Efterhæver ca. 20 min, inden de smøres med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 15 min. De skal være smukt lysebrune og dødlækre.

polsehorn-kurv
Det er svært ikke at spise dem straks, de dufter og ser SÅ gode ud. Og det er de også. Hvorfor bagte jeg ikke dobbeltportion? Jeg skal vist igang igen snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter