MADBLOG & LIVSSTIL

Søndage kræver altså en kage til eftermiddagskaffen. Basta. Det er noget jeg har med mig hjemmefra. Søndage var noget specielt, sådan lidt en doven dag. Efter morgenmaden skulle avisen læses inde i stue, det tog nok et par timer (har jeg i hvert fald følt), og inden vi så os om var det frokost tid. Efter frokost var der et program i radioen som jeg husker vi altid hørte, eller mine forældre hørte, nemlig Giro413. Der var folk der havde indsamlet penge i de mest underlige ting, som sendte pengene og ønskede en melodi. Hvad der blev samlet ind til, må jeg med skam sige jeg ikke aner. Måske det blot var til driften af programmet. Nårh ja, det var også der hvor det som regel endte med, at mine forældre blundede. Men så bagefter, ja så var der kaffe og et stykke kage. Det var søndag da jeg var barn. Om det var sådan ved jeg ikke, men det er sådan jeg husker det. Søndagen var virkelig en hviledag. Og når jeg tænker tilbage, synes jeg faktisk det var ret hyggeligt.

I dag holder vi ikke hviledag, vi sidder ikke hele formiddagen og læser avisen, og vi kender ikke til programmet der spillede i mange hjem søndag over middag. Men vi skal nu alligevel have kage til kaffen, det har jeg bestemt. Så jeg har bagt en drømmekage med pærer i. Og jeg siger altså bare – den skal du prøve! Den er mega lækker, sådan svampet og god og så den dejlige topping fra drømmekagen. Kan du mærke mundvandet løbe nu?


[ingredients title=”Pære nem Drømmekage”]

 • 100 gr blødt smør
 • 100 gr. marcipan
 • 100 gr. sukker
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 gr mel
 • 2 pærerTopping:
 • 200 g rørsukker, sukker eller farin
 • 100 g mørk sirup
 • 80 g kokosmel
 • ½ dl mælk
 • 50 g groft hakkede nødder

Riv marcipan groft og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det rigtig godt sammen. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Pisk det til en let masse.
Drys mel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt.
Skræl pærerne og tag kernehus ud. Skær dem i mindre stykker og vend dem i dejen.

Kommes i en 20 cm springform  og bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Imens laves topping.
Kom alle dele i en gryde, og varm det rigtig godt op. Hæld det på den næsten færdigbagte kage og sæt den i ovnen igen i ca. 10 min.

[/ingredients]

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter