MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links

Sådan en dejlig søndag morgen, må der gerne være lidt ekstra på morgenbordet. Og når der lige ligger en god håndfuld jordbær, som skriger på at blive spist, –  ja så er der ikke andet at gøre, end at servere pandekager. Det er nemt at finde en pandekage opskrift på nettet, hvis du da ikke allerede har din helt egen opskrift. Men jeg fandt en sjovere og meget nemmere og lidt anderledes måde at lave pandekager på, nemlig Dutch pancake som laves i ovnen,  så den snuppede jeg lige. Dutch pancake (Hollandsk baby pandekage) er en specialitet nogle steder i Holland, og bliver ofte serveret med smør og æbler.
Jeg brugte jordbær og selvfølgelig min rabarbersirup, og alt imens jeg spiste den, tænkte jeg også, at en klat rabarberis ville være god i midten af pandekagen.

portions-pandekage-46-small
Det skal lige siges, at man faktisk skal servere den straks den kommer ud af ovnen. Pandekagen løfter sig nemlig op som sufflé, og når den står, falder den igen. Den kunne i hvert fald ikke vente på at jeg fik billederne taget 🙂 Men selvom den falder, smager den fantastisk og ser også stadig smuk ud.

portions-pandekage-47-small
Dutch Pancake (2 pers)
2 æg
75 gr hvedemel
knivspids salt
½ dl mælk
½ spsk sukker
3-4 dryp citronsaft
2 tsk smør

Flormelis, sirup og jordbær til fyld

Start med at komme 2 forme, ind i ovnen ved 200 grader. Formene skal være godt varme, når dejen kommer i. Jeg har brugt 2 mini tærteforme – ca. 10 cm i diameter.
Kom alle ingredienser, undtagen smør, i en skål og pisk det sammen til en glat pandekagedej.

Tag de meget varme forme ud af ovnen, og kom 1 tsk smør i hver form. Det smelter hurtig, så du kan smøre det lidt ud. Kom så dejen i, og sæt ind i ovnen i ca. 20 min. Ovnlågen må ikke åbnes under bagning, for så falder de sammen.

I mens de bager, kan jordbær gøres klar og sirup findes frem. Når de kommer ud, kommes jordbær i midten, der hældes lidt sirup ud over og drysses med flormelis. Du kan selvfølgelig bruge lige det fyld du har lyst til.

Så skal de serveres og nydes. Og jeg er sikker på, at de bliver et hit.

portions-pandekage-36-small

portions-pandekage-51-small

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter