Toscasnipper med chokoladekant

Toscasnipper med chokoladekant

Ja jeg tror faktisk de er lige så gode som bagerens, om end ikke bedre. De smager i hvert fald rigtig godt, og forsvinder hurtigt her (og hvad gør ikke lige det).
En gang for en hel del år siden (så er jeg vist ved at være gammel, når jeg tænker sådan), skulle min søn sammen med en kammerat bage en kage til klassen. De bagte faktisk disse trekanter, og scorede ret mange point hos både klassen og læreren. Jeg tror de gik i 8. klasse, men de blev bagt næsten uden hjælp. Det viser hvor nemme kagerne er at lave.

tre-trekanter-nodder

chokoladeovertraek-kagerToscasnitter (ca. 24 stykker)

Bunden:
3 hele æg
200 gr rørsukker/almindelig sukke
100 gr smeltet smør
140 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
kerner fra ½ vaniljestang
4 spsk mælk

enkelt-trekantToscadej:
150 gr smør
8 spsk sukker
4 spsk mel
3 spsk mælk
150 gr hakkede hasselnødder (ell. mandler)

Pynt:
200 gr chokolade til kanterne

Æg,  sukker og vaniljekerner piskes rigtig godt. Melet blandes med bagepulver og sigtes i, og vendes forsigtigt rundt sammen med mælk og det smeltede og afkølede smør.
Kommes i en lille bradepande (omkring 28 x 22 cm) og bages ved 195 grader i ca. 25 min.

Imens kagen er i ovnen, laves toscamassen klar.
Alle ingredienserne til toscadej hele røres sammen i en gryde og varmes op til det er flydende. Må ikke koge.

Kom massen på den varme kage, og sæt den igen ind i ovnen i ca. 10 min. Den må gerne få ganske lidt kulør.
Afkøl kagen inden den skæres i først kvadrater (ca. 8 x 8 cm) og igen igennem til trekanter.

Smelt chokoladen og dyp/pensl kanterne med chokoladen. Lad tørre og server til kaffen.

noddekager-bagerens

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*