MADBLOG & LIVSSTIL

Det er sommer, men alligevel ikke rigtig varmt. Så jeg synes det er ok med en god wok med sauce. Jeg kan godt lide wokmad, dels fordi det er hurtigt at lave, og så også fordi grøntsagerne knaser. Ikke fordi en gryderet der har simret hele dagen er dårlig, så absolut ikke, men det passer bare ligesom ikke til sommer. Og nu hvor de nye grøntsager kommer, skal du spise dem med “bid” i. Jeg var dog lidt god ved gemalen, og lavede den med sauce.

Jeg kunne ikke helt dy mig for at trække en gulerod op i dag. Den var knap stor nok, men den smagte helt fantastisk. Jeg tror godt jeg kan finde på at servere små nye gulerødder ret snart. Mine squash er også 3 cm nu, men de må hellere blive lidt længere inden de høstes. Så er der mine lilla blomkål. De er bare blevet så store og fine og et lille  lilla blomkål kan ses i midten af hver plante. Bare kållarverne nu holder sig væk, så kan jeg høste flotte blomkål senere på sommeren. Jeg kan slet ikke lade være med at imponeres at, hvordan alt gror i min have. Det er da dejligt.


[ingredients title=”Ingredients”]
5 personer

 • 400 gr svinekød i tern eller strimler
  Marinade:
 • 2 fed hvidløg – finthakket
 • revet skal af 1 øko citron
 • 2 tsk. paprika
 • 1 tsk. chilipulver
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt og friskkværnet peber
  Fyld:
 • ½ spidskål
 • 250 gr svampe/champignon
 • 1 peberfrugt
 • 2-3 forårsløg
 • 1 dåse kokosmælk / fløde
 • 2 små håndfulde pastaskruer eller lign.
 • 3-4 spsk creme fraiche
 • salt og peber
 • grønt til pynt – persille, kinesisk purløg eller andet. Gerne lidt finthakket agurk


Rør alle ingredienser sammen til marinaden og vend kødet godt rundt heri. Lad det trække i køleskabet i mindst 1 time, men gerne længere.

Kom kødet på en pande og svits det, til det er næsten mørt. Sammen med kokosmælk kommes nudlerne ved, og det simrer i ca 10 min til nudlerne er møre. Kom evt. vand ved, så det ikke koger tør. Nudlerne suger ret meget.
Du kan evt. vælge at komme kogte nudler i retten i stedet for, så skal det selvfølgelig ikke koge 10 min.

Rengør og skær champignon i mindre stykker, peberfrugt i strimler og forårsløg i skiver, og svits dem kort i en anden pande.

Når nudlerne er møre, vendes creme fraiche, champignon, peberfrug, forårsløg og spidskål rundt i retten. Smag til med salt og peber, pynt med masser af grønt, og servér retten med limeskiver og et godt brød til.

En salat med friske jordbær og balsamicoperler vil være godt hertil.

[/ingredients]

Det blev da en halvlang opskrift, men det skal ikke afskrække dig, for den er altså slet ikke så slem. Jeg gjorde grøntsagerne klar mens kødet trak i lagen, og så var retten hurtig lavet. Vi er kun 2 personer, så der var nok til dagen efter også. Og med lidt frisk spidskål i, blev det atter en dejlig middagsret. Jeg kan faktisk ret godt lide, når der er rester til dagen efter. Så er der nemlig tid til andet også. Som f.eks. at sylte peberfrugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter