Æblekage med mandler og chokolade

Æblekage med mandler og chokolade

Efterårsferien er startet for dem der har det. Jeg er ikke en af dem, men alligevel er jeg et par dage i sommerhus, så jeg nyder efteråret med udsigt til klitterne og heden, hvor efterårsfarverne begynder at vise sig. Jeg er så heldig, at jeg kan arbejde herfra mandag, så jeg har den bedste udsigt mens jeg arbejder. Det giver både ro, og må bestemt også give energi. Men udenfor arbejdstid, bliver der også tid til gåture (når det ikke lige regner), læsning og en kop kaffe.


Men når man er i sommerhus, hører der jo også hygge med, og hvad er bedre end en kop varm kaffe og en lækker friskbagt æblekage. Kagen er lækker når den er lun, men bestemt lige så lækker kold og dagen efter. Men jeg advarer dig, det er ikke sikkert der er mere tilbage til dagen efter :-)
Opskriften er en jeg har fået af en arbejdskollega for efterhånden en del år siden, men som lidt er blevet glemt. Men nu kommer den frem igen, og så husker jeg hvor lækker den er.

Æblekage med mandler og chokolade

  • 150 gr blødt smør
  • 200 gr sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 180 gr hvedemel
  • 50 gr mandelmel
  • 75 gr mandler
  • 3-4 æbler, alt efter størrelse
  • 100 gr chokolade
  • Flormelis, creme fraiche / flødeskum

Skær kernehus ud af æblerne og skær dem i mindre stykker. Vend dem med 50 gr af sukkeret, og sæt dem til side. Der skal mange æbler i, så kagen bliver rigtig saftig.

Kom det bløde smør og sukkeret i en skål og pisk til det er blødt og cremet. Pisk æggene i, et ad gangen.

Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og sigt det i dejen. Vend stille og roligt rundt indtil det er blandet.

Hak mandler og chokolade groft og vend det med mandelmelet. Har du ikke mandelmel, kan du blende mandler til det er helt fint som en grov mel. Bland det i dejen.

Vend tilsidst æblerne i dejen. Væden kommer du også med i dejen.

Kom dejen i en springform, og bag den ved 200 grader i ca. 50 min. Mærk på kagen, den må ikke virke ubagt i midten, når du trykker ganske let på den. Men have en lækker brun overflade.

Server kagen lun eller kold med et drys flormelis og creme fraiche eller letpisket flødeskum til. Så er der efterårsstemning i hjemmet :-)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*