MADBLOG & LIVSSTIL

makron-kager-05Midt i 80’erne var disse små makronkager vældig populære. Jeg kan slet ikke tælle så mange gange jeg har bagt dem, og man kom ikke til et kaffeborde den gang, uden de var der. Siden er de, for mig i hvert fald, gået lidt i glemmebogen. Lige indtil min dejlige svigerdatter i lørdags spurgte om jeg havde en opskrift på dem, – og så skulle de da bages igen.

Kagerne er super nemme og hurtige at lave. De skal være lidt seje i det, og allerbedst er de faktisk, efter de har været en tur i fryseren.

Makronkager (ca. 25 små forme)
3 æg
300 gr sukker
125 gr smeltet smør
125 gr mel
150 gr makroner
1 spsk mandelessens
50 gr grofthakkede mandler
50 gr grofthakket chokolade

Smelts smør, og lad det stå og køle lidt. Hak mandler og chokolade groft (det begge dele kan undlades). Pisk æg og sukker skummende, og sigt melet i. Rør forsigtigt rundt mens det afkølede smør hældes i dejen. Knus makronerne groft, og vend dem i dejen sammen med mandelessens, mandler og chokolade.

Fordel dejen i muffinsforme – fyld dem kun 2/3 dele. De hæver under bagningen, men falder sammen inden de er færdige. Det skal de!

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min. Mærk gerne med en pind, om de er nok. Der må ikke hænde dej ved. Lad dem køle helt inden de spise til den varme kaffe, eller en god kop te.

makron-kager-10

Indlægget indeholder affiliateslink.

print

2 reaktioner

  1. Dem bager jeg altid når vi skal til noget hvor man skal medbringe bagværk. Super nemme og smager fantastiske, endda af marcipan pga mandel essens. Elsker dem og de kan fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter