Få den rigtige opskrift på lækre makronkager, der var populære i 1980'erne. Små kager med makroner, der er seje i konsistensen. Nemme at bage.
Midt i 1980'erne var disse små makronkager vældig populære. Jeg kan slet ikke tælle så mange gange jeg har bagt dem, og man kom ikke til et kaffeborde den gang, uden de var der.
Siden er de, for mig i hvert fald, gået lidt i glemmebogen. Lige indtil min dejlige svigerdatter i lørdags spurgte om jeg havde en opskrift på dem, - og så skulle de da bages igen.
Se også: Vandbakkelser med hindbærskum
Kagerne er super nemme og hurtige at lave. De skal være lidt seje i det, og allerbedst er de faktisk, efter de har været en tur i fryseren.
Du får ca. 25 makronkager ud af denne opskrift.
Opskrift på makronkager
Ingredienser
- 3 æg
- 300 g sukker
- 125 g smør smeltet
- 125 g mel
- 150 g makroner
- 1 spsk mandelessens
- 50 g mandler grofthakkede
- 50 g chokolade grofthakket
Sådan gør du
- Til makronkager starter du med, at smelte smør, og lade det stå og køle lidt.
- Hak mandler og chokolade groft (begge dele kan undlades).
- Pisk æg og sukker skummende, og sigt hvedemelet i.
- Rør forsigtigt rundt mens det afkølede smør hældes i dejen.
- Knus makronerne groft, og vend dem i dejen sammen med mandelessens, mandler og chokolade.
- Fordel dejen i muffinsforme - fyld dem kun to tredjedele op. De hæver under bagningen, men falder sammen inden de er færdige. Det skal de!
- De små makronkager bages ved 200 grader over- og undervarme i ca. 15 minutter. Måske lidt mere. Mærk gerne med en pind, om de er nok. Der må ikke hænde dej ved.
Tips
De bagte makronkager køles helt af.
Derefter kan de spises til den varme kaffe, eller en god kop te. Velbekomme.
Se også: Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
Ingelise
Dem bager jeg altid når vi skal til noget hvor man skal medbringe bagværk. Super nemme og smager fantastiske, endda af marcipan pga mandel essens. Elsker dem og de kan fryses.
Ellen
Hvor dejligt at høre. 😉