• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Supper
hokkaidosuppe med bacon
Nem og lækker hokkaidosuppe med bacon, der er en skøn suppe som forret eller let ret til aftensmad. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe

Udgivet: 12. sep. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 12. sep. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en nem og lækker hokkaidosuppe med bacon. En mættende og velsmagende græskarsuppe lavet af hokkaido og pyntet med bacon.
  2. Opskrift på hokkaidosuppe
  3. Hokkaidosuppe - græskarsuppe
  4. Ingredienser
  5. Græskarsuppe
  6. Dressing
  7. Desuden
  8. Sådan gør du
  9. Tips

Sådan laver du en nem og lækker hokkaidosuppe med bacon. En mættende og velsmagende græskarsuppe lavet af hokkaido og pyntet med bacon.

Hokkaidosuppe er en klassisk græskarsuppe, der er virkelig lækker i det danske efterår. Og når man ellers har lyst til den.

Her er græskarsuppen serveret med bacon og en dejlig dressing, og så bliver det ikke bedre.

Kyllingefond kan i øvrigt nemt laves af 5 deciliter vand og en bouillonterning, græskarsuppen er både god som forret eller en let aftensmad.

Se også: Cremet jordskokkesuppe med kantareller

I denne uge fik jeg i øvrigt en kasse fra Årstiderne med grøntsager. Det er altid spændende at pakke ud, og se hvad der gemmer sig i kassen. Sjovt nok, var der en grøn hokkaido i denne gang.

Sjovt fordi, jeg for 14 dage siden ikke kendte til den grønne. Der var dog en, der havde fået en grøn med hjem fra Holland, og vi samlede jo frø fra den. Og så kommer den i kassen. Så helt sjælden var den vist ikke.

Se også: Bagt hokkaido græskar

Den smager også helt som de orange, så jeg ved ikke hvad forskellen er, andet end den er grøn udvendig.

Min hokkaido er i dag blevet omdannet til den bedste fløjlsbløde suppe. Jens var helt solgt. Jeg tror næsten, at jeg må ud og finde en mere, til en anden dag.

Opskrift på hokkaidosuppe

hokkaidosuppe med bacon

Hokkaidosuppe - græskarsuppe

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

Græskarsuppe

  • 1 hokkaido græskar, i tern
  • 3 gulerødder i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 løg hakkes
  • 2 spsk olie til stegning
  • 5 dl kyllingefond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk chilli
  • hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 2 spsk. creme fraiche
  • knivspids spidskommen
  • 1 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber
  • chilli

Desuden

  • 150 g bacon i tern

Sådan gør du

  • Til hokkaidosuppe starter du med, at skrælle hokkaido græskarret, hvorefter det skæres i grove tern.
  • Skær gulerødder i tykke skiver , tag kerner ud af peberfrugten og skær også den i grove stykker.
  • Pil og skær løget i mindre stykker.
  • I lidt olie i en gryde svitses hokkaido, gulerødder, peberfrugt og løg. Det skal ikke brune, bare lige svitses let.
  • Kom fonden/bouillon ved sammen med halvdelen af kokosmælken, lidt chilli og salt og peber, og lad det hele koge i ca. 30 minutter.
  • Så skal du igang med blenderen. Find stavblenderen frem og kør nu hokkaidosuppen til den bliver en blød og glat suppe.
  • Tilsæt resten af kokosmælken. Smages til med hvidløg, salt og peber. Skal den være stærk, så kom lidt mere chili i.
  • Steg bacontern sprøde, og lav en dressing af creme fraiche/skyr, honning, salt, peber, chili og spidskommen.

Tips

Så er der hokkaidosuppe med bacon.

Server din græskarsuppe sammen med noget godt brød, og så er det en mættende og dejlig middag.

Se også: Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Mere inspiration

  • et billede med jordskokkesuppe
    Cremet jordskokkesuppe med kantareller
  • billede med tomatsuppe
    Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat
  • Iskold Blommesuppe
  • Japansk Ramen med and

Se mere indhold på bloggen

Knuste kartofler

Chokoladekage med flydende midte

Lørdagshygge med majskolber

Smukke kartofler på grillen

"Pull Pork" & burger

billede af ingenting, der er sønderjyske småkager

Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Ricotta kage med solbær

Iskold Blommesuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.