Jordskokkesuppe

Nytårsaften fik vi denne skønne suppe som første forret, og det er bestemt ikke sidste gang vi får den. Jeg brugte karameliserede jordskokkertern  kantareller og forårs-løg som fyld, men skal vi have den som hovedret, vil jeg komme ristede bacontern i.

Jordskokkersuppe
400 gr. jordskokker (Skrællet vægt)
1 løg
1 l hønse- el. grøntsagssuppe
3 dl fløde
salt og peber

Fyld:
Forårs-løg
Kantareller
2 jordskokker i små tern
2 spsk. sukker + 2 spsk. smør

Jordskokker og løg svitses kort i en gryde med smør. Tilsæt suppen, og kog i ca. 15 min, eller til de er møre. Blend det hele sammen til en glat suppe. Der må ikke være klumper i suppen.
Tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft.
Er suppen for stærk, kommes lidt mere fløde eller sødmælk i.

Smelt 2 spsk sukker på en varm pande, kom smør på, når sukkeret er brunt. Jordskokker i små tern kommes på panden og vendes godt rundt. Pas på de ikke får for meget.

I en varm tallerken lægges tynde skiver forårsløg, kantareller og jordskokketern. Hæld gerne et par dråber ramsløgolie i tallerkenen. Den rygende varme suppe hældes over.

Der kan serveres lækkert brød til suppen. Velbekomme!

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*