Nytårsaften fik vi denne skønne suppe som første forret, og det er bestemt ikke sidste gang vi får den. Jeg brugte karameliserede jordskokkertern kantareller og forårs-løg som fyld, men skal vi have den som hovedret, vil jeg komme ristede bacontern i.
Jordskokkersuppe
400 gr. jordskokker (Skrællet vægt)
1 løg
1 l hønse- el. grøntsagssuppe
3 dl fløde
salt og peber
Fyld:
Forårs-løg
Kantareller
2 jordskokker i små tern
2 spsk. sukker + 2 spsk. smør
Jordskokker og løg svitses kort i en gryde med smør. Tilsæt suppen, og kog i ca. 15 min, eller til de er møre. Blend det hele sammen til en glat suppe. Der må ikke være klumper i suppen.
Tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft.
Er suppen for stærk, kommes lidt mere fløde eller sødmælk i.
Smelt 2 spsk sukker på en varm pande, kom smør på, når sukkeret er brunt. Jordskokker i små tern kommes på panden og vendes godt rundt. Pas på de ikke får for meget.
I en varm tallerken lægges tynde skiver forårsløg, kantareller og jordskokketern. Hæld gerne et par dråber ramsløgolie i tallerkenen. Den rygende varme suppe hældes over.
Der kan serveres lækkert brød til suppen. Velbekomme!
4 reaktioner
Hej
Hvad er der gjort ved kantarellerne? De ser tørrede ud.
Skal de så udblødes først eller/og ristes med jordskokketernene?
Kan man bruge friske kantareller?
Kh Jette
Det er helt rigtigt, det er tørrede kantareller, som jeg lagde i vand og blødte lidt op inden brug.
Hej,
Denne jordskokkesuppe hvor mange personer er den til?
Ville den fungerer med kammuslinger til også?
Vil lave den til forret nytårsaften.
Vh Jeanette
Hej Jeanette
Som forret er den til 6-8 personer.
Du kan fint servere den med kammuslinger, som du lige har stegt 1-2 min. Kom dem på tallerkenen evt. sammen med helt fine æbletern, inden du hælder suppen over.
Det vil være en lækker forret til nytårsaften.
Godt Nytår til dig.
Hilsen Ellen