• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Bønner med bacon og jordskokkesauce.

Bønner med bacon og jordskokkesauce.

Udgivet: 3. jan. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En lille nem salat, varm eller kold, som smager rigtig godt til f.eks. frikadeller. Saucen kan laves light eller med fløde.

150 gr grønne frosne bønner
1 pakke bacon i skiver
1 pose mozarella i kugler
Hakkede mandler
Dressing:
1 spsk olivenolie
2 spsk pæreddike/eller balsamico
1 spsk vand
salt
peber
citronsaft

Start med at lave dressingen
De grønne bønner gives et opkog, men ikke mere end der stadig er bid i dem, og sættes til afkøling.

Baconskiver steges sprøde på en pande og lægges på et stykke fedtsugende papir.
I et fad blandes bønner, bacon i mindre stykker og mozarella let sammen med dressingen. Drys hakkede mandler over.

Jordskokkesauce
ca. 200 gr skrællede jordskokker
3 dl. hønse-/oksefond
2 dl mælk/fløde
salt, peber og lidt citronsaft
maizena til jævning

Jordskokker koges møre i suppen, og blendes helt glat. Spædes op med mælk (fløde hvis det skal være rigtig godt), og smages til med salt, peber og ganske få dråber citronsaft.
Ønskes en mere blød sauce, kan der tilsættes lidt smør.
Jævn evt, saucen med lidt maizena.

Bønnesalaten og jordskokkensaucen smager godt sammen med gode hjemmelavede frikadeller.

Velbekomme - en hurtig og lækker hverdagsret.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Blondies med hindbærsirup

Galette med stegt flæsk

Cremet Jordbær Sorbet

Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum

Giveaway "LêLês urtekøkken"

Jordbær-Sorbet-Ispinde

Hapsere til velkomstdrinks

Spelt med blomkål

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.